Fatma K.: Çocuklarımı terk etmedim, satıldım

Bir çocuğunun trafik kazasında ölümü sonrasında çocuklarını terk etmekle suçlanan Fatma K. yaşadıklarını anlattı. Eski eşi tarafından, 'satıldığını' ve dilenmeye zorlandığını, ailesinin kendisini kabul etmediğini söyleyen Fatma K., "Bu kadın gitmişse çaresizlikten, kötü bir erkeğin eline düştüğü için gitmiş. Bu annenin kalbi taş da değil" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'nın Yüreğir ilçesinde bir hafta önce 6 yaşındaki bir çocuk sokakta oynarken bir kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Çocuğun 13 yaşındaki ablası, “Annemiz olsaydı başımıza bunlar gelmezdi” dedi ve olay medyaya, “Annesinin terk ettiği çocuklardan en küçüğü böyle can verdi” başlıklarıyla yansıdı. Bir kadın dayanışma mecrası olan Ekmek ve Gül, çocukların suçlanan annesi Fatma K.'ya ulaştı. Fatma K., çocuklarının babası olan eski eşinin onu dilenciliğe ve fuhuşa zorladığını, borçları karşılığında başka bir adama sattığını söyledi. Fatma, çocuklarını görmek istediğinde de, “Görürsen ölürsün” tehdidiyle karşılaştığını belirtti. Suçlanan anne, “Beni değil, alnıma yazılan bu kaderi lanetleyin” diyor.

Evrensel'den Gülsüm Mansur İmrek ve Volkan Pekal, anne Fatma K. ile konuştu. Eski eşinin kendisini sattığını söylediği, sonradan da evlendiği adamla yaşadığını söyleyen Fatma K., Adana Kozan'da bulunan bir köyün dışındaki bağ evinde ikamet ediyor. Tek başına ayakta duramayacağını düşündüğü için kendisini suça zorlayan eski eşini terk edemediğini söyleyen Fatma K., ailesi 'çocukları erkeğe ait gördüğü için' ailesine dönememiş ve eşi kendisini borçları karşılığı satmak isteyince de karşı çıkamamış.

'BENİM ÜZERİMDEN PARA KAZANDI'

Aynı zamanda akrabası da olan eski eşi Erol B. ile 22 yaşındayken, 16 yıl önce evlendiğini söyleyen Fatma K., evlilik aşamasında aileler arasında sorun çıkınca kaçmış ve evlenmiş. 13 yıl evli kalan Fatma K., eski eşinin annesinin de kendileri ile kaldığını söylüyor ve ''Annesi çocuklara bakar, biz de tarlada, çapada çalışarak geçiniriz diye düşünüyordum. Sırt sırta verelim para kazanalım diyordum ama o benim üzerimden para kazandı” diyor.

'BENİ SATTIĞI ADAMLA AYNI ODAYA KİLİTLİYORDU'

“Kaynanam bana ‘Benim eşim ölene kadar dilendi, 10 çocuğumu büyüttüm. Senin kocan da çalışmıyor. Dilenmek ayıp değil. Git dilen çocuklarına ekmek getir’ diyordu” diyen Fatma K., eski kocasının da kendisini sürekli dilenmeye zorladığını söylüyor. Eski kocasının kendisini para karşılığı erkeklerle birlikte olmaya zorladığını ifade eden Fatma K. şöyle anlatıyor:

“Tarlada çalışmak için beni çavuşla gönderdi. Çalışmaya pamuğa, çapaya gidiyordum. Bir yevmiye neye yetecek? Çavuştan borç alıyordum, çocuklarımın ihtiyacını görüyordum. Adam her hafta para veriyordu. Adam ‘Evinizde çalışan yok, ha bire benden para alıyorsunuz’ dedi. Adama bile beni buyur etti. ‘Yat avradımla, 2 bin lira borcumu sil’ dedi. Bir akrabası buna şahit. Beni sattığı şimdiki eşimle beni odaya kilitliyordu. Beni satıyordu işte. Bu satmak değil mi? Bunları kabul ettim. Namusumu satıyordum, dilencilik yapıyordum. Çocuklarıma bir ekmek getirmek için. Ama baktım sonu kötüye gidiyor, çare bulamadım… Bunları bilmeden beni lanetliyorlar.”

'BORÇ KARŞILIĞI BENİ SATTI'

Şu an evli olduğu kişinin, eski eşi Erol B. ile tanıdık olduğunu ve sürekli evlerine gelip gittiğini söyleyen Fatma K., “Eski eşim ondan sürekli borç alıyordu. Bir gün ‘Erol, ben sana bir sürü para verdim. Ben bugün sıkıntıya girdim. Ben de borçlarımı ödemek zorundayım’ dedi. Sürekli beni adamla yüz göz ediyordu. Adama benim yanımda ‘Param yok, zaten çocuklarıma bakacak durumda değilim. Eşimle de anlaşamıyorum. Borcum karşılığında sen al’ dedi. Beni 5 bin lira borcu karşılığında bu adama ‘buyur’ etti” diyor.

Evlenmekten başka çaresi olmadığını düşündüğünü ve ‘satılmaya’ karşı çıkamadığını belirten Fatma K., “Namusumu kurtardım. Onun yanında kalmaya devam etseydim damgalanırdım” derken, babasına sığınmak istediğini fakat babasının, “Maddi durumum yok, babası nasıl peydahladıysa, evlatlarına baksın” dediğini anlatıyor. Satıldığı kişinin de çocuklarını kabul etmediğini, eski eşi çocukların velayetini alırken kendisinin çocukları istediği zaman göreceğini söylemesine rağmen tehditlerle karşılaştığını anlatan Fatma K., “Çocuklarımı çok özledim, görmek istiyorum” dediğinde 'Gelirsen ölürsün' cevabı ile karşılaştığını söylüyor.

'ÇOCUĞUMU DA SATMAK İSTEDİ'

Babalarının çocukları karton toplamaya, dilenmeye gönderdiğini söyleyen Fatma K., Erol B.'nin düzenli bir işte çalışmadığını, il il gezerek rezillik içerisinde yaşadıklarını anlatıyor. Fatma K., eski eşinin şimdi 13 yaşında olan kızını da kendi kız kardeşine satmak istediğini ifade ediyor ve şöyle ekliyor: "Çocuklarım o adamın elinden alınsın, en azından yurtta gidip görebilirim. Ama böyle giderse çocuklarım küçük çocuğum gibi ölecek."

'BU ANNENİN KALBİ TAŞ DEĞİL'

“Ben okumadım ki meslek sahibi olayım da gidip bir devlet kapısına atanayım. Maddi durumum olsaydı, 4 evlada bakacak durumda olsaydım, mesleğim, işim olsaydı birinde gün görmedim ki ikincisiyle evleneyim. Çalışır çocuklarıma bakardım. Benim maddi durumum yoktu ki. Okumayan bir kadının ne maddi durumu olabilir?” diyen Fatma K., ailesinin de yoksul olduğunu ve ilkokul mezunu olduğunu dile getiriyor.

Medyada kendisini “kötü anne” olarak yansıtan haberlere itiraz eden Fatma K., “Bu kadın gitmişse çaresizlikten, kötü bir erkeğin eline düştüğü için gitmiş. Bu annenin kalbi taş da değil. Bu anne de isterdi çocukları ile otursun. Ama kötü bir erkeğe düştün mü, erkek sana her şeyi yaptırıyor” şeklinde karşı çıkıyor. (Kaynak: Evrensel)