Van'da şüpheli kadın ölümleri

Van'da iki kadın şüpheli bir şekilde hayatına son verdi. HDP'li Orhan, "intiharlar kadın cinayetidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan 23 yaşındaki Sibel Varlı, 12 Temmuz'da şüpheli bir şekilde yaşamını sonlandırdı. Aileden alınan bilgiye göre; evli ve bir çocuk annesi Varlı, eşinin sistematik şiddetine maruz kaldığı için boşanmak istiyordu. Ailesi, Varlı’nın yaşamını yitirmeden önce eşiyle tartıştığı bilgisini verdi. Gürpınar ilçesine bağlı Paçan Mahallesi'nde yaşayan Canan Akar da 2 Temmuz’da şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmişti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan, Kadın Meclisi üyeleri ile birlikte hayatını kaybeden Varlı için kurulan taziyeyi ziyaret etti. Kadınlar, taziyede Varlı’nın ailesine başsağlığı diledi. Milletvekili Orhan, daha sonra kısa bir açıklama yaptı.

'İNTİHARLARIN HEPSİ BİRER KADIN CİNAYETİDİR'

Bir ay içinde Van’da iki kadının intihara sürüklendiğini söyleyen Orhan, yaşanan ölümleri normal bir intihar vakası olarak ele almadıklarını belirtti. Kadını intihara sürükleyen neden ve kişilerin mutlaka olduğunu dile getiren Orhan, “Bu intiharların hepsi birer kadın cinayetidir. Sibel Varlı’nın da ölümünün ardında çeşitli şüpheler vardır. Normal bir intihar vakası olarak değerlendirmiyoruz. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Elbette ki otopsi ve adli incelemeler bittikten sonra kamuoyuyla ilgili daha ayrıntılı açıklamalarımızı yapacağız” dedi.

Gürpınar ilçesine bağlı Paçan Mahallesi'nde yaşayan Canan Akar da 2 Temmuz’da şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmişti. (Kaynak: MA)