Kendi işini kuran kadın 50 kişiyi istihdam ediyor

Pastane ve imalathane açan kadın, 50 kişiye iş imkanı sağlıyor. Meral Dama, kadınlara 'Cesaretli olun' diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eşi iflas ettikten sonra memleketi Kilis'e dönerek pasta imalathanesi ve pastaneler kuran Meral Dama eşinin yanı sıra 50 kişiye iş imkanı sağlıyor. Kadınlara cesaretli olma konusunda tavsiyeler veren Dama, işlerin umduğundan daha iyi gittiğini ve ileriye dönük yeni planlar yaptıklarını belirterek, kent merkezi yada il dışında yeni şubeler kurmayı düşündüklerini söyledi.

Çalıştıkça işlerinin büyüdüğünü belirten Dama, "Kütahya'da eşimin işleri iyi gitmemeye başlayınca memleketimize dönmeye karar verdik. Burada hiçbir birikimimiz yoktu. Ne iş yapacağımızı da bilmiyorduk. Sonra KOSGEB'in kadın girişimcilere desteği olduğunu duyup başvuru yaptım. Bize destek olacaklarını söylediler ve üniversite karşısında küçük bir dükkan tuttuk. Bundan sonraki aşamada daha da sanayileşip, makine ve teçhizatlarla işlem yapmak istiyoruz" dedi.

Dama, "Emek varsa yemek vardır. Emek yoksa yemek de yoktur" felsefesiyle hareket ettiğini dile getirerek bunun yanında öğrencilere de destek olmaya çalıştıklarını, 8 öğrenciye burs verdiklerini ve bu sayıyı daha da artırmayı düşündüklerini vurguladı. (KİLİS/AA)

Etiketler kadın kosgeb pasta