Dilek İmamoğlu: Gecekondu mahallelerine gitmek istiyorum

İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu konuştu. İmamoğlu, "Ben en çok o gidilmeyen gecekondu mahallelerine gitmeyi, onlara dokunmayı istiyorum. Biz hep kadınları konuşuyoruz ama, belki erkeklerin de ihtiyacı var. Birlikte çözümler bulacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbu Büyükşehir Belediye Başkanı Seçimleri'ne 3 gün kala Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu konuştu. İmamoğlu, seçimi büyük bir farkla alacaklarını dile getirerek, kendilerine verilen desteğin iki katına çıktığını belirtti. Dilek Kaya İmamoğlu, eşinin artık yoğunluktan sokakta yürüyemediğini söyleyerek, "Ekrem İmamoğlu seçim çalışmasına başladığı dönemde pazara çıkıyordu, ilk zamanlar yürüyebiliyordu. Son haftalara doğru pazarda yürüyememeye başlamıştı. Şimdi ise bırakın pazarı, biz otobüslerle bile miting alanına gidemiyoruz. Binlerce insan yolunu kesiyor, 'Başkanım her şey çok güzel olacak…' diye" ifadelerini kullandı.

Sözcü'den Özlem Gürses'in sorularını yanıtlayan İmamoğlu, meydanlarda kadın ve genç sayısının neden yüksek olduğu sorusuna, "Eğitim sistemi çökmüş durumda Türkiye'de. Üniversite bitiren gençlerimizin ikisinden biri şu anda işsiz. Kadınlar çok hırpalandılar. Kadın hakları mücadelesi veriyorken, bugün geldiğimiz noktada sanki o mücadelelerin hiçbiri verilmemiş gibi, haklarımız elimizden alınmış gibi. Ben her zaman kadın konularına çok duyarlı biri olarak yaşadım. Yaşadığımız toplumda da, dünya genelinde de kadınlar ikinci sınıf vatandaş. Bunu gördükçe acısını içimde hissediyorum. Süreç içerisinde bu konulara çok büyük katkıda bulunacağım. Kadınların güçlendirilmesi hem kendileri, hem toplum açısından çok önemli. Kadınlar kendilerini ötelenmiş hissediyorlar toplumda, gençler de öyle… Ekrem onların umudu oldu" yanıtını verdi.

Ekrem İmamoğlu'nun değindiği "kent yoksulluğu anlatıyor" konusunu değerlendiren Dilek İmamoğlu, "Bir şehrin yoksulluğunu gidermenin en önemli etkeni istihdam yaratmak, yani onları yoksul bırakıp sonra da yardım yaparak çözülmüyor. Bu insanın içini acıtan bir şey. Gençlerin hiç bir meslek sahibi olmamaları, annelerin evden dışarıya çıkamamaları, çalışmak isteyen annelerin hem eğitimsiz hem tecrübesiz olmaları… Ben en çok o gidilmeyen gecekondu mahallelerine gitmeyi, onlara dokunmayı istiyorum. Biz hep kadınları konuşuyoruz ama, belki erkeklerin de ihtiyacı var. Birlikte çözümler bulacağız" ifadelerini kullandı. (Kaynak)