Haksızlığa uğradı, kendi işini kurarak 25 kadına istihdam sağladı

10 yıl boyunca atölyelerde çalışan Emine Kocabıyık, haksızlığa uğradığı iş yerinden ayrılarak kendi atölyesini kurdu. 2 kişiyle başladığı işte 25 kadına istihdam sağlayan Kocabıyık'ın eşi de yanında çalışmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zonuldak'ın Devrek ilçesinde, kendi atölyesini kuran Emine Kocabıyık 25 kadına istihdam sağlıyor. 10 yıl tekstil firmalarında işçi olarak çalışan 45 yaşındaki Kocabıyık'ın hastaneler için yaptığı tekstil ürünleri yurt dışına ihraç ediliyor. Kocabıyık, 2004 yılında bir tekstil atölyesinde makineci olarak işe başladığını belirtiyor. Farklı pozisyonlarda 10 yıl boyunca çalıştığını anlatan Kocabıyık, şefliğe kadar yükseldiğini söylüyor.

Çalıştığı yerde haksızlığa uğrayınca işi bıraktığını söyleyen Kocabıyık, 2015 yılında 2 kişiyle kendi atölyesini kurdu. Diktiği etek ve penyeleri halk pazarında satmaya başladı. Medikal ürün ihracı yapan bir firma temsilcisinin kendi ürünlerini dikmesini istediği Kocabıyık, zamanla atölyesini büyüttü. İlk günkü heyecanla çalışmasına devam ettiğini belirten Kocabıyık, "Kendi çabamla bir şeyler yapmaya karar verdim. KOSGEB'ten destek aldım. Şu anda 20-25 arası personel ile çalışıyorum. Hepsi kadın. Hiç işi bilmeyen ev kadınlarını burada iş sahibi yaptım. Hiç hayal etmezdim böyle olacağını. Planlanmış bir şey değildi. Köşede param olup başlamadım bu işe. Kredi çekip yaptım. Çalıştığım yerde yaşadığım sıkıntılar nedeniyle özgüvenimi kendime göstermek istedim. Hala makinelerde çalışmaya devam ediyorum. Oturarak kimse bir şeye sahip olamaz. Ben yine ilk günkü gibi çalışıyorum. Belki öyle olmasa başarılı olamazdım" dedi.

EŞİ DE YANINDA ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Eşi Mustafa Kocabıyık da, tekstil atölyesi büyüyünce kendi çalıştığı fabrikadan istifa ederek eşine yardım etmeye başladı. Eşinin çok çalışarak başarılı olduğunu söyleyen Mustafa Kocabıyık, "Ben başka bir firmada çalışıyordum. Eşim böyle girişimci olunca işimden ayrıldım ve yanına geldim. Sonuna kadar destekliyorum. Bugünlere geldik çok şükür. Ben de burada servis şoförlüğü yapıyorum. Muhasebe bölümünü takip ediyorum. Bu kadar büyüyeceğimiz hiçbir zaman aklımıza gelmezdi. Bir erkeğin de eşine böyle destek olması çok güzel. Ben hep yanındayım, yanında da olacağım" dedi. (ZONGULDAK/DHA)