Kadın voleybolculara saldırı: Halil Umut Meler'e atılan yumruktan sonra biz sahip çıkıldı

Malatya kadın voleybol takımına Adana’daki maç sonrası taraftar saldırdı. Bir oyuncu yaralanırken kulüp başkanı Karabulut, “Hakem Meler’e atılan yumruk sonrası bize sahip çıkıldı” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Didem Barut

MALATYA - Sporda şiddet bu kez voleybolcu kadınlara yöneldi. Voleybol Kadınlar 1. Ligi’nde Malatya Nicer Hotel Voleybol Takımı ve Adana İmamoğlu Belediye, geçtiğimiz hafta Adana’da karşı karşıya geldi. Maç sonunda Malatya Nicer Hotel Voleybol Takımı oyuncularına karşı takımın taraftarı saldırdı.

Saldırı nedeniyle oyuncular yaralanırken, Malatya Nicer Hotel Voleybol Takımı Kulüp Başkanı Mesut Karabulut, “Aynı hafta Ankaragücü maçında hakem Halil Umut Meler darp edildiği için bizim yaşadığımız şiddet ses getirdi. Hakem Meler’e atılan yumruk sonrasında bize sahip çıktılar. Aksi halde kimsenin umurunda bile olmazdık” dedi.

Voleybolcu Berfin Arslan'ın bacağına saldırı sonrası dikiş atıldı. 

‘OYUNCULARIMIZ SAHADAN SOYUNMA ODASINA GİDEMEDİ’

Olay nedeniyle kulüp olarak büyük şaşkınlık yaşadıklarını belirten Karabulut, hem karşı kulüpten hem de seyircilerden şikayetçi olduklarını söyledi.

Karabulut, “Her şey, taraftar ve hakemin oyuna yanlı müdahale etmesiyle başladı. Bu maç bizim için de Adana İmamoğlu için de çok önemliydi. Hakemin kararlarına ve taraftarın yaklaşımına bakacak olursak önceden konuşulan ve planlanan bir duruma benziyor. Haksız yere 3 kırmızı kart verildi takımıma. VAR sistemi olmadığı için kendimizi ifade etmek için kızlarımız sahada mücadele gösterdi. Hal böyle olunca seyirci ‘Burada biz ne dersek o olur’ şeklinde ağıza alınmayacak küfürler etti. Maçı İmamoğlu kazandı ama yine de biz darp edildik. Seyirciler sahaya atladı ve oyuncularımızın üstüne yürüdü. Yapılan saldırı karşısında polislerimiz yetersiz kaldı. Onlar da böyle bir şey yaşanacağını tahmin etmedi elbette. Çocuklarımız sahadan soyunma odasına gidemedi. Yaralanan oyuncumuzu ambulans geldikten 10 dakika sonra zoraki çıkarabildik” dedi.

‘HAKEM MELER’E ATILAN YUMRUK SONRASINDA BİZE SAHİP ÇIKTILAR’

Cam şişelerle sporcu ve antrenörlere saldırıldığını söyleyen Karabulut, sürecin yargıya intikal ettiğini şu sözlerle anlattı: “Branda sistemiyle tünel olsaydı sporcularımızı soyunma odasına geçirebilirdik. Gencecik kızlarımızı, çocuklarımızı koruyamadık, koruyamadılar. Şiddete, küfre, hakarete maruz kaldılar. Cam şişelerle saldırdılar. Oyuncumuz Berfin Arslan bacağından yaralandı ve 5 dikiş atıldı. Oradaki seyirci spor seyircisi, voleybol seyircisi değildi. Farklı bir amaçla sanki o salondaydılar. Biz şikayette bulunduk, darp raporlarımızı aldık. Kamera kayıtları da mevcut. Bundan sonrası yargıda. Ama bir sonuç alacağımızı düşünmüyoruz. Gündemde çok yer edinemedik. Aynı hafta Ankaragücü maçında hakem Halil Umut Meler darp edildiği için bizim yaşadığımız şiddet ses getirdi. Hakem Meler’e atılan yumruk sonrasında özellikle sosyal medyada bize sahip çıkıldı. Aksi halde kimsenin umurunda bile olmazdık. Kadına şiddeti, sporda şiddeti kınıyoruz.”