Kadın istihdamını artırmak için proje yarışması

TED Üniversitesi, Ankara İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği ve PERYÖN, kadınların iş dünyasındaki varlığının güçlendirilmesi amacıyla proje yarışmasını hayata geçirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İş yaşamında kadın istihdamını ve cinsiyet eşitliğini güçlendirmek, kadınların iş yaşamında karşılaştıkları problemlere ilişkin çözümler üretmek amacıyla, TED Üniversitesi (TEDÜ), Ankara İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği - BPW ve PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği İç Anadolu Şubesi işbirliğiyle “Cam Tavanları Aşıp Yükseliyoruz, Eşitliği Kucaklıyoruz” konulu bir proje yarışması düzenlendi.

TED Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oya Yerin Güneri, cam tavanların olmadığı eşit bir iş yaşamına ulaşmak için toplumdaki tüm paydaşların işbirliği içinde çözüm üretmesinin önemini vurguladı. Özellikle üniversitelere bu konuda önemli görevler düştüğünü belirtti.

Kadın istihdamının artırılması, kadının liderlik pozisyonlarında varlığını gösterebilmesi, eşit işe eşit ücret ve benzeri konularda oluşturulan örnek vaka çalışmaları üzerinden çözüm odaklı projelerin değerlendirildiği yarışma çerçevesinde Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 17 proje başvurusu oldu.

TED Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen yarışmada birincilik ödülü Ayşe Açıkgöz’ün projesi oldu. Yarışmaya katılan projeler arasında ikinci proje İlayda Özırmak, üçüncü proje ise Özge Ayşe Güler’in projesi oldu.

Etiketler KADIN PROJE