Kadın cinayetinde karar çıktı: Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis

Antalya'da nişanlı olduğu kadını katleden Taner Bektaş'ın cezası belli oldu. Mahkeme, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.

Duruşma sonrasında şikayetçi avukatları Emin Alper Tunga Torun ile Emrah Taşkın, N.D.'nin ailesiyle birlikte açıklama yaptı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Taner Bektaş, nişanlı olduğu N.D.'yi Antalya'da kaldıkları otel odasında katletti. Bununla ilgili görülen davanın karar duruşmasında Bektaş hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. 

CEZADA İNDİRİM UYGULANMADI

DHA'da yer alan habere göre, olay 18 Ocak 2020 yılında Antalya'da bir otel odasında gerçekleşti. Taner Bektaş, 17 yaşındaki N.D.'yi öldürdü daha sonra kaçarak Yalova'ya gitti. Burada yakalanan Bektaş, Antalya'ya getirildi. İfadesinde suçunu itiraf eden Bektaş, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

'Çocuğu kasten öldürme' suçundan yargılanan Taner Bektaş, Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Sanık Bektaş, cezaevinden SEBGİS ile duruşmaya katılırken, N.D.'nin teyzesi ve akrabalarının yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile taraf avukatları salonda hazır bulundu. Bektaş'ın son savunmasından sonra mahkeme, Bektaş'a, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.  Cezada indirim uygulanmadı.

Duruşma sonrasında şikayetçi avukatları Emin Alper Tunga Torun ile Emrah Taşkın, N.D.'nin ailesiyle birlikte açıklama yaptı. Dava sürecini ve sonucunu değerlendiren Emrah Taşkın, “Sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi ve herhangi bir indirim yapılmadı. Bu yargılama benzer davalar açısından emsal teşkil edecek bir yargılama oldu" dedi. (HABER MERKEZİ)