Kadıköy'deki eylemde gözaltına alınan 33 kişi 'adli kontrol'le serbest

Kadıköy'de 4 Şubat'ta Birleşik Mücadele Güçleri'nin kuruluşunun deklare edileceği eylemde gözaltına alınan 61 kişiden 33'ü tutuklamaları talebiyle hakimliğe sevk edildi. Kartal Adliyesi'nde bulunan 3'üncü Sulh Ceza Hâkimliği, 33 kişiyi 'ev hapsi' ve bulunduğu ilçe sınırlarını terk etmeme' gibi 'adli kontrol' kararlarıyla serbest bıraktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İstanbul Kadıköy'de Birleşik Mücadele Güçleri'nin kuruluşunun deklare edileceği eylemde darp edilerek gözaltına alınan 61 kişi, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi.

Savcılık, ifadelerinin alınmasının ardından 33 kişiyi tutuklama talebiyle, 20 kişiyi de adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti. 

Savcılık, 8 şüpheliyi de ifade vermesinin ardından serbest bıraktı. Hakimliğe sevk edilen 53 kişi nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki sorguları devam ediyor. Kartal Adliyesi'ndeki 3'üncü Sulh Ceza Hâkimliği, savcılığın tutuklama talep ettiği 33 kişiyi, haklarında 'ev hapsi' ve bulunduğu ilçe sınırlarını terk etmeme' gibi 'adli kontrol' kararları alarak serbest bıraktı. 

Serbest bırakılanlar arasında Berkin Elvan'ın ablası Özge Elvan da bulunuyor. Hakimlik Elvan hakkında "yurtdışı çıkış yasağı" ve "karakola imza verme" şeklinde adli kontrol şartı getirdi.

Özge Elvan ile birlikte gözaltına alınan Hasan Koral Hacıbeyoğlu ise serbest bırakıldıktan sonra TEM Şube polisleri tarafından tekrar gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)