Kadıköy'de halay çekerken gözaltına alınan 5 kişi adliyeye sevk edildi

Kadıköy Moda Sahili'nde halay çekerken gözaltına alınan ve polis aracı önünde yere yatırılarak Mehter Marşı dinletilen beş kişi tutuklanmaları talebiyle adliyeye sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kadıköy'de dün akşam 19.00 sıralarında Kürtçe müzik dinleyerek halay çeken grubu polis engelledi. Halay çeken gençlere biber gazı sıkıp havaya ateş açan güvenlik güçleri gözaltına aldıkları kişileri yere yüzüstü yatırıp polis aracından çaldıkları Mehter Marşı'nı dinletti. Gençleri yerde yatar vaziyette gösteren o anlar sosyal medyada da paylaşıldı. 

'BU VİDEO İŞKENCEYİ KANITLIYOR'

Avukat Esra Bilen, gözaltına alınan gençlere Mehter Marşı dinletilmesine tepki göstererek ''Sadece bu video bile işkenceyi kanıtlıyor. İşkencenin zamanaşımı yok, yargılandıklarında ırkçı marşları da onları kurtarmayacak'' dedi.

'DERHAL SERBEST BIRAKIN'

Gözaltılara sosyal medyadan tepki gösteren HDP'den yapılan paylaşımda ise ''Kadıköy sahilde Kürtçe müzik çalıp halay çektikleri gerekçesiyle polis müdahalesine ve Mehter Marşı eşliğinde işkenceye maruz kalan gençleri derhal serbest bırakın. Kürt düşmanlığınız da faşistliğiniz de sonunuz olacak. Bu zihniyetin kazanmasına izin vermeyeceğiz'' ifadelerine yer verildi.

Gözaltına alınan gençler verdikleri ifadenin ardından tutuklanmaları talebiyle bugün mahkemeye sevk edildi. (HABER MERKEZİ)