Kabataş yalanıyla bilinen Zehra Develioğlu neden boşandı?

Kabataş'ta saldırıya uğradığı iddiasıyla gündeme gelen Zehra Develioğlu'nun boşandığı ortaya çıktı. Kabataş iddialarının yalan olduğu anlaşılan Develioğlu'nun tek uydurması Kabataş değilmiş.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kabataş'ta 'deri pantolonlu, deri eldivenli, üstü çıplak, kafası bandanalı bir grubun' saldırısına uğradığı yönündeki açıklamasıyla gündeme gelen, eski Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun oğlu Ziya ile evli olan Zehra Develioğlu'nun boşandığı ortaya çıktı.

'Kabataş yalanı' olarak Türkiye tarihine geçen olay hakkında polis, 2 bin 560 saatlik kamera kayıtlarını inceleyip Develioğlu'nun anlattıklarına uygun hiçbir görüntü bulamamış ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan sık sık "Başörtülü bacıma saldırdılar" söylemini sürdürmüştü. 

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Zehra Develioğlu'nun boşanma nedenini yazdı:

"Twitter’da dolaşırken fark ettim. Osman Develioğlu’nun oğlu Ziya Develioğlu, 19 Haziran 2022’de Bediha Hanım’la evlenmişti. Nikah şahitliğini de 'gözlerindeki ışıltı'yla Nureddin Nebati yapmıştı. Ben de sizin gibi 'Demek Ziya Bey ile Zehra gelin boşanmış, nasıl da fark etmemişiz' dedim. Özel hayatları bir yana, boşanma nedenini merak ettim. Avukatı Abdurrahman Kayapınar’ı aradım. 'Artık avukatı değilim, size bilgi vermeyeceğim' dedi. İlginç, Kayapınar artık kritik kamu şirketlerinin yönetiminde görev almaya başlamıştı.

Aileye yakın olduğunu bildiğim bir isimle konuşunca, kilit çözüldü. Meğer, Zehra Develioğlu’nun uydurmaları Kabataş’la sınırlı kalmamıştı. Kabataş’tan sonra da zaman zaman yaşanmamış olayları yaşamış gibi anlatmıştı. Üstelik Kabataş’tan önce de yargıya kadar taşınan uydurmaları olmuştu. Çiftin arasında Zehra gelinin gündüz düşleri sorun yaratmış, Ziya Bey eşiyle yollarını ayırmaya karar vermişti. Eski kayınpeder Osman Develioğlu’nu aradım. Osman Bey, oğlunun boşandığını söyledi. Ancak Zehra gelinin hikâyeleri hakkındaki soruma yanıt veremeyeceğini söyledi. Zehra Develioğlu da bu konuda konuşmuyordu.

Ancak bir ilginç bilgiye daha ulaştım. Malum, Kabataş yalanı, Zehra gelinin bazı gazetecilere verdiği röportajlarla yayılmıştı. O gazetecilerden bazılarına röportajın hikâyesini sordum. Anlattıklarına göre, bir isim, gazetecilerle Zehra Develioğlu’nu, tek tek buluşturmuştu. Röportajı yapan gazeteciler, bir daha Zehra gelini görmemişlerdi. Merak edip herkesi Zehra gelinle buluşturan isme baktım. İlginç, o da bugün güvenlik bürokrasisinde çok kritik bir koltukta oturuyordu!" (HABER MERKEZİ)