Juventus'a verilen 10 puan ceza, Süper Lig şampiyonuna yarayacak

İtalya'da mali usulsüzlük nedeniyle 10 puan ceza verilen Juventus ligde 7. sıraya geriledi. Bu da Süper Lig şampiyonunun bir ön eleme turu az oynaması anlamına geliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'da Juventus'a verilen 10 puanlık ceza Şampiyonlar Ligi'nde gelecek sezon Türkiye'yi temsil edecek olan takıma büyük avantaj sağlayacak. 
BeinSports'un haberine göre 10 Haziran'da İstanbul'daki Şampiyonlar Lİgi finalinde Manchester City ile karşılaşacak olan Inter kupayı alıp, kendi liginde ilk 4 dışında kalması halinde Süper Lig'i şampiyon tamamlayacak takım, Şampiyonlar Ligi'ne 1. ön eleme turundan başlayacaktı.
Ancak İtalya'da Juventus'a mali usulsüzlük nedeniyle 10 puan ceza verilmesiyle siyah beyazlılar ligde 7. sıraya geriledi ve Inter 3.'lüğe yükseldi. Böylece Juventus'a verilen puan silme cezası sonrası Inter'in ligi ilk 4'te bitirme olasılığı yükseldi.
Inter'in ligde ilk 4'te olması da Süper Lig şampiyonu olan kulübün, bir ön eleme turu daha az oynaması anlamına geliyor.
Bu gerçekleşmezse Süper Lig'de ipi göğüsleyen takım sezonu 11 Temmuz'daki Şampiyonlar Ligi 1. Ön Eleme Turu maçıyla açacak. (HABER MERKEZİ)