Josef'ten Trabzonspor taraftarına tepki: 'En ağır şekilde cezalandırın'

Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u yendiği maç sonrası sahaya taraftar girdi. Konuyla ilgili Josef de Souza paylaşımda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'de Başakşehir forması giyen Josef de Souza, Trabzonspor - Fenerbahçe maçından sonra yaşanan olaylar sonrası bir paylaşım yaptı.

Kariyerine Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta da forma giyen Brezilyalı orta saha, şu ifadeleri kullandı:

"Türk futbolunun bugünkü gibi olaylarla sınırlı olmadığını biliyorum ama bunun önüne geçmek için TFF'nin sporcuları koruması ve olaylara karışan taraftar ve kulüpleri cezalandırması gerekiyor. En ağır şekilde cezalandırın! Takım arkadaşlarımı ve hakemleri savunduğum için yargılandım, bugün Fenerbahçeli oyuncuların onurlandırılmasını isterdim. Çünkü onlar cesurdu. Taraftarların ağır şekilde cezalandırılmasını isterdim. Futbol sahada kazanılır ve kaybedilir. Birçok Fenerbahçe taraftarı takım arkadaşlarımı savunduğum için cezalandırılmamı istedi, bugün onların yüzlerini görmek isterdim" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Süper Lig'de 2022-23 sezonunun 5'inci haftasında Beşiktaş'ın Ankaragücü'nü 3-2 mağlup etmesinin ardından sahaya giren bir Ankaragücü taraftarı, Beşiktaşlı Cenk Tosun'a tekme atmıştı. Taraftara müdahale eden Josef de Souza ise kırmızı kart görmüştü. Maçtan sonra açıklama yapan Josef, "Sahaya giren taraftar Cenk'i, Salih'i sakatlasaydı ya da elinde onlara zarar verecek, yaralayacak bir alet olsaydı, sahadaki herhangi biri yaralansaydı insanlar bana yine 1 maç mı ceza vereceklerdi? Bu tür durumlar da bu şekilde cezalandırılması maalesef Türk futbolunun imajına zarar veriyor. Kendimi güvende hissetmediğim bir ligde kalamam" demişti. 

2023'ün mart ayında Çin'e transfer olan futbolcu, 1 Ocak'ta Başakşehir'e transfer olmuştu.

(SPOR SERVİSİ)