Joe Biden Kabil'de ölen askerlerin cenazelerini bizzat karşılayacak

ABD Başkanı Biden, Kabil'deki IŞİD-K saldırısında ölen 13 askerin cenazesini karşılamak için Dover Hava Üssü'ne gidiyor. Öte yandan, ABD'nin 1 Ağustos'tan sonra da tahliyelere devam edeceği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden'ın, perşembe günü Afganistan'ın başkenti Kabil'deki IŞİD saldırısında ölen 13 ABD askerinin cenazesini karşılamak için Dover Hava Üssü'ne gittiği açıklandı. Törene, askerlerin ailelerinin de katılacağı belirtildi.

Taliban'ın yönetimi ele geçirmesi sonrası Kabil'den tahliyelerin gerçekleştirildiği Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nn dışında perşembe günü intihar saldırısı düzenlenmiş, 13'ü ABD askeri olmak üzere yaklaşık 170 kişi ölmüştü. Taliban'dan kaçmak isteyen binlerce Afganın beklediği havalimanı kapılarının hemen dışında düzenlenen saldırıyı, IŞİD'in Horasan kolu olan IŞİD-K üstlenmişti. 

'ABD YENİ MİSİLLEMELER PLANLIYOR'

ABD ise misilleme olarak Afganistan'da iki IŞİD-K militanını insansız hava aracı ile öldürdüklerini açıklamış, Taliban Afganistan topraklarında kendilerine danışılmadan düzenlendiği gerekçesiyle saldırılara tepki göstermişti. Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise misilleme adına daha fazla hava saldırılarının ve 'başka operasyonların' gözden geçirildiğini açıkladı.

'TAHLİYELER 31 AĞUSTOS'TAN SONRA SÜRECEK'

CBS kanalına konuşan Sullivan, Taliban'ın, ABD'nin çekilmesinin tamamlanması sonrasında Amerikan vatandaşlarına güvenli geçiş izni verme vaadinde bulunduğunu da belirtti. Sullivan, 31 Ağustos'tan sonra da Afganistan'da kalan Amerikan vatandaşlarının, ABD'de yasal oturma izni bulunanların ve 20 yıllık işgal sırasında kendilerine yardım eden Afganların tahliye edileceğini söyledi. 

ABD ELÇİLİĞİ KAPATILACAK

 

Sullivan ayrıca, Washington'ın 1 Eylül itibarıyla Afganistan Büyükelçiliği'ni kapatacağını da açıkladı.(DIŞ HABERLER)

Etiketler Joe Biden Afganistan