Jess Davies, sanal tacize uğradığını açıkladı: Neden suç sayılmıyor?

BBC sunucusu ve sosyal medya fenomeni Jess Davies, Instagram üzerinden müstehcen görüntülerle taciz edildiğini açıkladı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Jess Davies, Instagram üzerinden müstehcen görüntülerle taciz edildiğini açıkladı. Davies, siber taciz ve teşhirciliğin normalleştirilmesinden korktuğunu söyledi.

Mynet'in aktardığı habere göre, son 10 yıldır Instagram üzerinden müstehcen görüntülerle taciz edildiğini söyleyen Davies, fotoğrafları aldığında kendisini 'kirli' hissettiğini açıkladı.

Sosyal medyanın da sokaktan farkı olmaması gerektiğini söyleyen BBC radyo sunucusu, seks eylemi içeren görüntüler ve yakından çekilmiş müstehcen kareler aldığını açıkladı. Hemen hemen her ay siber tacize uğradığını ifade eden Davies, aldığı görüntülerin kendisini uyuşturduğunu söyledi.

'SANAL TACİZ NEDEN KABUL EDİLMİYOR?' 

Neden kendisinin bu tarz tacizlere maruz kaldığını sürekli sorguladığını açıklayan sunucu, "Eğer sokakta binlerce erkek, sokakta teşhircilik yapsa bu suç kabul edilirdi. Ancak sanal taciz söz konusu olduğunda hiçbir karşılığı olmuyor ve yapılan normal karşılanıyor. Sanal taciz neden kabul edilmiyor?" diyerek bu konuda adım atılması gerektiğini söyledi.