Jeffrey Epstein, Bill Gates'i tehdit etmiş: 'İlişkini ifşa ederim'

Çocuğun cinsel istismarı ve fuhuş ağı kurmak suçlamasıyla tutuklu bulunduğu hapishanede ölen Epstein'in Microsoft'un kurucusu Bill Gates'i tehdit ettiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’de çocuğun cinsel istismarı ve fuhuş ağı kurmak suçlamasıyla tutuklanan ve 10 Ağustos 2019'da tutulduğu hapishanede ölen yatırım fonu milyarderi Jeffrey Epstein'in Microsoft'un kurucusu Bill Gates'i evlilik dışı ilişkisini ifşa etmekle tehdit ettiği ortaya çıktı.

The Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Bill Gates'in evli olduğu dönemde Rus briç oyuncusu Mila Antonova ile ilişkisini öğrenen ve Gates'i kurmaya çalıştığı bağış fonunun bağışçılarından biri yapmak isteyen Epstein, bu bilgiyi daha sonra Gates'e karşı kullandı.

BILL GATES'TEN ANTONOVA'NIN KURS PARASINI GERİ İSTEDİ

Gazetenin haberine göre, Bill Gates ve Mila Antonova 2010 yılında, Jeffrey Epstein ve Antonova ise 2013 yılında tanışmıştı. Daha sonra Antonova'nın gittiği bir kod yazma kursunun ücretini ödeyen Epstein, 2017 yılında Bill Gates'e bir e-posta göndererek Antonova'nın kursu için ödediği ücreti Gates'ten geri istemişti. 

Söz konusu mail, Epstein'in Bill Gates'i JPMorgan Chase ile birlikte kurmaya çalıştığı milyarlarca dolarlık bağış fonuna katılmaya ikna edememesinin ardından geldi. The Wall Street Journal'ın e-postayı gören kişilere dayandırdığı haberine göre, e-postanın ardındaki mesaj, eğer Gates fona katılmayı kabul etmezse ilişkilerini ifşa edeceğiydi.

'ONDAN DA YAPTIKLARINDAN DA İĞRENİYORUM'

Basına yansıyan tehdit ve şantaj iddialarına ilişkin açıklama yapan Bill Gates'in sözcüsü, "Gates, Epstein ile yalnızca yardım ve bağış amaçlarıyla görüştü. Gates'i bu konuların ötesine çekme konusunda defalarca başarısız olan Epstein, geçmişteki bir ilişkiyi başarısız bir şekilde Gates'i tehdit etmek için kullanmaya çalıştı" dedi.

Rus briç oyuncusu Mila Antonova da Bill Gates ile ilgili yorum yapmaktan kaçınarak tanıştıklarında Jeffrey Epstein'in kim olduğunu bilmediğini söyledi. Antonova, "Bir suçlu olduğu ya da başka bir amacı olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu. Yalnızca başarılı bir iş insanı olduğunu ve yardım etmek istediğini düşünmüştüm. Epstein'den de yaptıklarından da iğreniyorum" açıklamasında bulundu.

Bill Gates ve eşi Melina Gates, Ağustos 2021'de boşanmıştı. (DIŞ HABERLER)