Japonya'da şiddetli yağış: En az 1 ölü, 2 kayıp

Japonya'da aşırı yağışların tetiklediği toprak kayması sonucu 59 yaşında bir kadının öldüğü, eşi ve kızının ise kayıp olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'nın batı ve güney bölgelerini etkisi altına alan aşırı yağışların tetiklediği sel ve toprak kaymalarında en az bir kişinin öldüğü, iki kişinin kayıp olduğu duyuruldu. Fumiyo Mori isimli 59 yaşındaki bir kadının Nagasaki eyaletinin Unzen kentinde meydana gelen toprak kayması sonucu öldüğü, Mori'nin eşi ve kızından haber alınamadığı kaydedildi. Kurtarma çalışmaları için 150'den fazla görevlinin bölgeye sevk edildiği belirtildi.

Başbakan Suga Yoşihide, afet önlemlerinin ele alındığı acil kabine toplantısının ardından, Niigata, Toyama, Gifu, Ehime, Fukuoka, Saga, Nagazaki, Hiroşima, Kumamoto, Oita ve Kagoşima eyaletlerindeki ilgili kurumlara bölgedeki toplam 1 milyon 560 bin hanenin gerektiğinde tahliye edilmesi çağrısı yaptı. 

Japonya Meteoroloji Ajansı'ndan (JMA) Yushi Adachi, "Eşi benzeri görülmemiş yağış kaydedildi" dedi. Adachi, sel ve toprak kayması riskinin bulunmadığı kentlerde de, uyarı seviyesinin maksimum düzeye yükseltilmesi gerektiğini söyledi. JMA, Kyuşu, Şikoku ve Honşu bölgelerine yönelik uyarılarda bulundu. (DIŞ HABERLER/AA)