Japonya’da robotlar muzları ezmeden kabuklarını soyabiliyor

Japonya'da Tokyo Üniversitesi'nin yaptığı çalışmalar sonucu robotların yüzde 57’lik bir başarı oranıyla muzları ezmeden kabuklarını soyabildiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Japonya’da robotlar, fabrikalarda basit işler yapıyor, restoranlarda müşterilere yemek dağıtıyor. Şimdi de muzları ezmeden kabuklarını soyabilmeyi öğrendiler.

Reuters'ın haberine göre, robotların muzları ezmeden kabuklarını soymalarının başarı oranı yüzde 57 olmasına rağmen, robotların bu kadar detaylı işler yapma seviyesine gelmeleri gelecekte daha teferruatlı işler yapabileceklerine işaret ediyor.

Tokyo Üniversitesi’nden araştırmacıların paylaştıkları videolarda robotların muzu tutup, kabuğunu iki elle üç dakika içerisinde soyabildikleri görünüyor.

Japonya’daki araştırmacılar Heecheol Kim, Yoshiyuki Ohmura ve Yasuo Kuniyoshi, yüzlerce kez muz soyma hareketlerini gösterip, yeterli veri topladıktan sonra “derin imitasyon öğrenme” süreciyle robotlara hareketleri yapmayı gösterdi.

13 saatlik bir eğitimden sonra robotlar yüzde 57’lik başarı oranını elde etti.

Kuniyoshi, robotların insanların yapabildiği basit görevlerle Japonya’nın işçi kıtlığı sorununu çözebileceğini düşünüyor. (DIŞ HABERLER) 

 

Etiketler Japonya robotlar