Japonya’da batan turist teknesinde ölü sayısı 11’e yükseldi

Japonya'da hafta sonu kötü hava koşulları sırasında kaybolan 26 kişinin olduğu turist teknesini arama çalışmalarında ölü sayısı 11'e yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya’nın Hokkaido açıklarında toplamda 26 kişiyle birlikte cumartesi günü kötü hava koşulları sırasında kaybolan tekneyi arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken bir çocuğun bulunmasının ardından ölü sayısının 11’e yükseldiği açıklandı. 

Reuters'ın haberine göre, ülkenin kuzeyindeki Shiretoko Yarımadası’nın yakınlarında kaybolan, 2 çocuklu ve 2 mürettebatlı toplam 26 kişinin olduğu "Kazu I" gemisinden şimdiye kadar hiçbir şey bulunamadı. Sadece kıyı şeridi boyunca sürüklenen ve geminin adını taşıyan birkaç can yeleğinin bulunduğu aktarıldı. Yerel balıkçı teknelerinin de seferber edildiği, uçak ve devriye botları kullanılarak arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Sahil güvenlik, bulunan kız çocuğun, Hokkaido'nun kuzeydoğusunda, yarımadanın ucuna yakın bir deniz fenerinin yaklaşık 14 kilometre doğusundaki sularda pazar gecesi tepkisiz ve can yeleksiz bir halde bulunduğunu aktardı. Daha fazla kanıt veya enkaz bulunana kadar tekneye tam olarak ne olduğunu söylemenin zor olacağı ve teknenin de şu ana kadar nerede olduğuna dair bir ipucu bulunamadığı bildirildi. 

Ulaştırma Bakanlığı, operasyonları koordine etmek için bölgeye yetkililer gönderdi. Ulaştırma Bakanı Tetsuo Saito da bölgeyi ziyaret ederek neyin yanlış gittiğini belirlemek ve olası kazaları önlemek için mümkün olan her önlemin alınmasını istedi. Bir yetkili sahada gazetecilere verdiği demeçte, "Bizim görevimiz tam olarak ne olduğunu bulmak" dedi.

Teknenin kaybolduğu cumartesi günü bölgede yüksek dalgalar vardı. Sabah erken saatlerde yola çıkan balıkçı tekneleri hava koşulları nedeniyle hızla limana döndü. Tekne, insanların can yeleklerini giydiği ve teknenin 30 derece eğildiğini bildirdikten sonra tekneyle temas kaybolmuştu. Denizdeki su sıcaklığının 2-3 derece olabileceği tahmin ediliyor.

Tekneyi arama ve kurtarma ekiplerinin ilk tehlike çağrısından neden birkaç saat sonra yola koyuldukları sorgulanıyor. Bir yetkili, en yakın askeri uçağın 150 km uzakta olduğunu ve o sırada devriye gezdiğini, ayrıca deniz ve hava koşullarından dolayı sahil güvenlik gemilerinin gelmesinin normalden daha uzun sürdüğünü söyledi.

Kyodo haber ajansı, Kazu I'in bu sezon bölgede faaliyet gösteren ilk tur teknesi olduğunu aktardı. Aynı teknenin Mayıs 2021'de yüzen bir cisimle çarpıştığını, üç kişinin yaralandığını ve Haziran ayında limandan ayrıldıktan kısa bir süre sonra sığ suda karaya oturduğunu da aktardı. Ancak, geçtğimiz çarşamba günü yapılan rutin incelemede teknede herhangi bir sorun tespit edilmedi. (DIŞ HABERLER)