Japonya’da turist teknesi 26 yolcuyla birlikte kayboldu

Japonya'nın Hokkaido açıklarında iki çocuk ve iki mürettebatlı toplam 26 kişinin olduğu bir turist teknesiyle, su aldığını bildirdikten sonra iletişim kurulamadığı duyuruldu.

Shiretoko Yarımadası
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya Sahil Güvenliği, içinde toplam 26 kişinin olduğu bir turist teknesiyle teması kaybettiğini duyurdu. Teknenin, Hokkaido açıklarında su aldığı daha sonra ise temasın kesildiği aktarıldı. Bir kısmı, UNESCO Dünya Mirası listesine dahil edilmiş olan Shiretoko Yarımadası yakınlarındaki bölgeye kurtarma çalışmaları için helikopter ve devriye botları sevk edildi.

Japonya'nın haber ajansı Kyodo News'un aktardığına göre, bugün öğlen 13:15 sıralarında kaza çağrısını alan sahil güvenlik, "KAZU I" adlı tekneyle temas kurulamadığını duyurdu. Teması kaybetmeden önce insanların can yeleklerini giydiği ve iki çocuk ve iki mürettebatın olduğu teknenin 30 derece eğildiği bildirildi. Sahil güvenlik kaza çağrısını aldığında, tekne yarımada yakınlarındaki Kashuni Şelalesi açıklarında seyir halindeydi. Öğle saatlerinde bölgede yüksek dalgalar ve kuvvetli rüzgar gözlendiği, balıkçı teknelerinin kötü hava koşulları nedeniyle öğleden önce limana döndüğü belirtildi.

Japonya'nın dört ana adasının en kuzeyindeki Hokkaido'nun kuzeydoğusundaki yarımada, sürüklenen buzları tespit etmek için popüler bir yer olarak biliniyor. (DIŞ HABERLER)