Japonya'da 2 kişi öldürülmüştü: Şüpheli en az 2 kişiyi rehin aldı

Japonya'nın Toda kentindeki bir hastanede düzenlenen silahlı saldırıda bir doktor ve bir hasta yaralandı. Şüpheli, hastane yakınlarındaki bir postanedeki kişileri rehin aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'nın Toda kentinde bir hastanede düzenlenen silahlı saldırıda iki kişinin yaralandığı açıklandı. 40-50 yaşlarında olduğu değerlendirilen şüpheli motosikletiyle kaçtı. Hastane yakınlarındaki bir postanede de aralarında en az iki postane çalışanının olduğu kişiler rehin alındı. Yetkililer, iki olayın failinin aynı kişi olduğunu bildirdi.

DOKTOR VE HASTA SALDIRIDA YARALANDI

Toda kent yönetiminden yapılan açıklamada yakınlardaki Warabi'deki bir postanede en az bir kişinin rehin alındığı, ancak iki olayın bağlantılı olup olmadığının henüz netlik kazanmadığı ifade edilmişti. BBC'nin Japonya basınından aktardığı haberde, silahlı bir erkeğin Toda Chuo Genel Hastanesi yakınındaki postanenin girişinde durduğunun görüldüğü, hastanede yaralanan kişilerin ise bir doktor ve hasta olduğu belirtilmişti.

SALDIRGAN POSTANEDE EN AZ İKİ KİŞİYİ REHİN ALDI

Polisin verdiği bilgilere göre, yerel saatle 13.00 sıralarında hastanede silah sesi duyulduğuna ilişkin ihbar yapıldı. Warabi'deki rehin alma olayı ise 14.15 sıralarında ihbar edildi. Japon yayıncı NHK'nin haberinde, Tokyo polisinin rehin alma durumları konusunda eğitimli bir ekibin olay yerine gönderildiğini söyledi. Reuters'ın aktardığına göre, Warabi yerel yönetiminden yapılan açıklamada, üzerinde 'silaha benzer bir şey bulunan bir kişinin' postanede birden fazla kişiyi rehin aldığı teyit edildi. (DIŞ HABERLER)