Jane Fonda kansere yakalandı, ABD'deki sağlık sistemini eleştirdi

Jane Fonda, kansere yakalandığını açıkladı. Altı ay kemoterapi göreceğini söyleyen Fonda, "ABD'de neredeyse her aile bir noktada kanserle uğraşmak zorunda kalıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oscar ödüllü oyuncu Jane Fonda, kansere yakalandığını ve kemoterapi gördüğünü açıkladı. 84 yaşındaki oyuncu, Instagram hesabından yaptığı açıklamada kendisine Non-Hodgkin Lenfoma teşhisi konduğunu belirterek, "Çok tedavi edilebilir bir kanser... Çok şanslı hissediyorum" dedi.

Kısa Dalga'nın haberine göre, Hollywood'un ikonik oyuncularından biri olan Fonda, 1.9 milyon takipçili hesabından yaptığı paylaşımda ABD'deki sağlık hizmetlerinin durumuna dikkat çekerek "sağlık sigortası olduğu ve en iyi doktorlar ile tedavilere erişebildiği için şanslı hissettiğini" söyledi.

FONDA: ACI VERİCİ... 

Fonda, "Şunun farkındayım, ki bu acı verici, ben bu konuda imtiyazlıyım. Amerika'da neredeyse her aile bir noktada kanserle uğraşmak zorunda kalıyor ve çok fazla kişi benim erişebildiğim kalitede sağlık hizmetine ulaşamıyor. Ve bu doğru değil" dedi.

Altı ay boyunca kemoterapi göreceğini açıklayan Fonda, bu sırada iklim krizi konusunda aktivizme devam edeceğini söyledi.

Son olarak Netflix'te 'Grace and Frankie' isimli dizide oynayan Fonda, aynı zamanda siyasi aktivizmiyle de tanınıyor. Fonda 1960'larda Vietnam Savaşı'na karşı sesini yükseltmiş, bazı protestolarda gözaltına alınmış, 2016 yılına Şükran Günü'nü bir boru hattının inşasına karşı çıkan eylemcilerle geçirmişti.

Donda kansere yakalandığını açıkladığı paylaşımında da, kasım ayında düzenlenecek ara seçimlere dikkat çekti. Fonda, ABD'de Temsilciler Meclisi'ndeki tüm koltuklar ile Senato'nun üçte birinden fazlasının değişeceği oylamanın iklim değişikliğini önlemek isteyenler için çok önemli olduğunu söyledi. 

Etiketler Jane Fonda kanser