Jandarma madencilere basın açıklaması yaptırmadı

Ermenekli madenciler Güneyyurt meydanında maaş ve tazminat alacakları için basın açıklaması yapmak istedi. Jandarma madencileri yaka paça uzaklaştırdı.

Google Haberlere Abone ol

KARAMAN - Aylardar hak mücadelesi veren Ermenekli Madenciler İnsan Hakları Günü'nde Güneyyurt meydanında basın açıklaması yapmak istedi. Yüzlerce kolluk gücüyle karşılaşan madenciler, jandarma komutanına basın açıklamasının anayasal hak olduğunu hatırlattı.

Maaş ve tazminatların ödenmesi için çözüm zemini oluşmamasına tepki gösteren madenciler, her hafta Güneyyurt meydanında basın açıklaması yapacaklarını söylemişlerdi. Yıl sonuna kadar taleplerinin karşılanmaması durumunda tekrar Ankara yürüyüşünü başlatacaklarını belirten madenciler bugün bir kez daha jandarma tarafından engellendi.

Basın açıklamasının engellendiği sırada video çeken madenciler, jandarmanın patronun karşısına dikilmesi gerektiğini ifade etti. Madenciler basın açıklaması yapmanın anayasal hak olduğunu söylese de jandarma madencileri yaka paça alandan uzaklaştırdı.

'SİZE BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bağımsız Maden İş Sendikası, jandarmanın madencileri tehditler savurarak, hırpalayarak fiili gözaltına maruz bıraktığını belirtti. Sendikanın açıklamasında, "Hakkımız olanı almadan asla vazgeçmeyeceğiz. Güneyyurt meydanında önümüze koyduğunuz barikatları gidin patronun önüne koyun. Ailelerimiz, madencilerimiz üzerindeki baskıya son verin. Size boyun eğmeyecegiz" denildi. (DUVAR)