James Cameron, 'Terminator' serisini yeniden başlatmak için çalışmalara başladı

Yönetmen James Cameron, 'Terminator' film serisinin yeni hikâyesi hakkında şimdiden bir fikri olduğunu açıkladı. Yönetmen, gündeminde yapay zekaya odaklanan yeni filmler olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen James Cameron, 'Terminator' serisini yeniden başlatacak bir reboot filminin gündemde olduğunu açıkladı. Cameron, seri için görüşmelerde bulunduğunu ve yeni hikâyenin ne olacağını zaten bildiğini söyledi. 

Kayıp Rıhtım'ın aktardığı habere göre, "Avatar: Suyun Yolu"nu tanıtmak için Smartless Podcast’e katılan Cameron, eğer bir gün seriyle ilgili başka bir film yapma şansı bulursa "Terminator"u götüreceği yeni yönle ilgili, "Avatar filmleri çevreyle ilgili. Burada yapay zekâ ile herhangi bir uğraşım yok. Ancak bir gün başka bir Terminator filmi çekseydim ve belki de seriyi yeniden başlatsaydım, ki bu tartışılıyor ama henüz kesin hiçbir şey yok, yeni filmde çıldırmış kötü robotlardan ziyade işin yapay zekâ tarafıyla ilgilenirdim" dedi. 

James Cameron tarafından yaratılan seri, 1984 yılında Arnold Schwarzenegger'in ikonik cyborg rolünde, Linda Hamilton'ın Sarah Connor rolünde ve Michael Biehn'in Sarah'nın koruyucusu Kyle Reese rolünde rol aldığı "The Terminator" ile 1984 yılında başladı. 1991 yapımı devam filmi "The Judgment Day", gişe rekorları kırdı. Serinin sonraki filmleri ise hem eleştirmenler hem de gişe gelirleri açısından azalan getiriler sundu.

''TERMINATOR: KARA KADER', GENÇ İZLEYİCİYLE BAĞ KURAMADI'

Yönetmen Cameron, Linda Hamilton ve Arnold Schwarzenegger’ı yıllar sonra bir araya getiren 2019 yapımı "Terminator: Kara Kader" (Dark Fate) filmi için “bir hataydı” ifadelerini kullanmıştı. Cameron kendi tahminine göre, filmin en büyük sorununun genç izleyicilerle bağ kuramaması olduğunu belirtmişti.