İznik'i böyle kirletiyoruz

Gazeteci Murat Çelik, bugünkü köşesinde İznik'i yazdı. Çelik, "Türkiye’nin -maalesef- hemen her yerinde var olan gerçek İznik’te de gözüme çarptı: Kirlilik" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Posta gazetesi yazarı Murat Çelik bugünkü köşesinde İznik'i yazdı. "Gitmediyseniz, muhakkak bir fırsat yaratın ve İznik’i görün" diyen Çelik, "Yerli, yabancı turistlerin ziyaret ettiği İznik’te de ‘insanın yarattığı kirlilik’, yer yer karşınıza çıkıyor" dedi.

Çelik'in yazısından o bölüm:

Bugüne kadar fırsatınız olup gitmediyseniz, muhakkak bir fırsat yaratın ve İznik’i görün. Bursa’nın kuzeydoğusundaki ilçesi İznik; Kocaeli, Sakarya ve Bilecik’in arasında yer alıyor. İstanbul’a yaklaşık 2, Ankara’ya ise 4 saat mesafede. İlçe, Marmara Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin 5’inci büyük doğal gölünün çevresinde yaşıyor. Tektonik bir tatlı su gölü olan İznik gölünün kıyısı; plajları, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla harika bir yaşam alanı. İznik bir ‘sakin şehir’ aynı zamanda. 2109’da, dünyadaki ‘cittaslow’ (yavaş şehir) ağına dahil oldu İznik. Kargaşa, aynılaşma ve tüketime dayalı kent yaşamına alternatif olarak doğan bu ağda 30 ülkeden 286 şehir bulunuyor.

Ve temiz bir yer İznik. Ama temiz tutulduğu için değil, sürekli temizlendiği için temiz kalan bir yer. Türkiye’nin -maalesef- hemen her yerinde var olan gerçek İznik’te de gözüme çarptı: Kirlilik! Daha doğrusu insanımızın kirletme pervasızlığı. Yerli, yabancı turistlerin ziyaret ettiği İznik’te de ‘insanın yarattığı kirlilik’, yer yer karşınıza çıkıyor. Göl kenarında, sabah erken saatte çektim şu fotoğrafı.



Yerde, çimenlerin üzerinde yüzlerce sigara izmariti... Fonda doğanın güzelliği, önde insanın yarattığı çirkinliğin fotoğrafı bu işte. Belediyenin temizlik işçileri yoğun bir çalışma içindeydi İznik’te. 

YAZININ TAMAMI


 

Etiketler izmarit İznik