İzmit'te 3 aylık bebek çanta içinde sokağa bırakıldı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, bir çanta içerisinde sokağa bırakılan 3 aylık bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu ancak hastanede kontrollerin sürdüğü aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, çanta içinde sokağa bırakılan ve çevredekilerin bildirmesi üzerine hastaneye kaldırılan 3 aylık kız çocuğun bakımının sürdüğü aktarıldı. Sağlık durumu iyi olan ancak kontrolleri devam eden bebek, hastane sürecinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edilecek. Burada başlayan süreçten sonra bebeğin ailesinin bulunamaması durumunda devlet koruması sağlanacak. 

Olay, dün saat 20.00 sıralarında, Topçular Mahallesi Topçular Caddesi'nde meydana geldi. Evinin önüne bırakılan spor çantasından sesler geldiğini duyan Maha Sümeyye, çantayı kontrol etti. Bu sırada yaşadığı panikle etrafına bakınan Sümeyye, yoldan geçen kuryeyi durdurarak yardım istedi. Kurye Bilal Cançeker, çantayı açıp bebeği çıkarırken, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verildi. 

Bebeği gördüğü ilk anda büyük şok yaşadığını belirten Maha Sümeyye, "Evden, dışarıda bir valiz olduğunu gördüm bir baktım ki içerisinde bir bebek ağlıyor. Etrafa bakındık kimseyi göremeyince polisi aradık o sırada yolda bir motosikletli gördüm onu durdurdum. Kimin bıraktığını görmedik biz. Yolun kenarındaydı, araçlar gelip geçiyordu neyse ki kimse ezmemiş" dedi. Kurye Bilal Cançeker ise "Siparişten dönmüştüm, bebek tam olarak evin duvarının dibindeydi. Yoldan geçerken bir abla beni durdurdu, 'Bavulun içinde bebek var' dedi. Herkes bir anda toplandı. Kalabalıktan biri bomba olabilir ellemeyin dedi ama ben, ‘Ne olursa olsun çıkaracağım’ dedim. Aldım bebeği kucağıma, daha sonra battaniye verdiler ve direkt polise haber verdik" diye konuştu. 

Olay yerine gelen sağlık ekibi tarafından yapılan kontrollerde, bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. Bebek, kontrol amacıyla Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü. Burada birinci düzey yoğun bakıma alınan, 3 aylık olduğu belirtilen bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu ve vücudunda herhangi bir yara veya darp izine rastlanılmadığı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Kocaeli İzmit bebek