İzmir'den depremzede kadınlara mektup: Enkazın altından feminist dayanışma ile kalkacağız

İzmir'de Mor Dayanışma'nın kampanyasıyla, deprem bölgesindeki kadınlara mektup yazıldı. Kadınlar, yazdıkları mektupları hijyen kitleri ile birlikte depremzede kadınlara gönderecek.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'de Mor Dayanışma'nın çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, deprem bölgesindeki kadınlarla dayanışmak için mektup kampanyası başlattı.

23 Şubat Perşembe günü kadınlar için hijyen kitleri hazırlayarak bölgeye gönderecek olan kadınlar, hijyen kitleri ile birlikte yazdıkları mektupları da kadın depremzedelere gönderecek. Bugün Karşıyaka'da bir araya gelen kadınlar, yarın ise Çiğli, Buca ve Bornova ilçelerinde mektup etkinliği düzenleyecek.

Kadınlar adına açıklama yapan Berfin Tozlu, tüm kadınlara çağrıda bulunarak, "Feminist dayanışmayı hem deprem bölgesinde kurduğumuz dayanışma çadırlarıyla hem de bulunduğumuz illerde sürdürerek büyütmeye çalışıyoruz. Buradan deprem bölgesine bir ses olmaya kız kardeşlik bağını güçlendirmeye çalışıyoruz. İzmir'de de çalışma yürüttüğümüz bölgelerde bu duyguyla yan yana geliyoruz" dedi.

"Perşembe günü de hijyen kiti oluşturmak için bir arada olacağız" diyen Tozlu, "Hijyen kitleri içine de mektuplar ve notlar bırakacağız. Enkazın altından feminist dayanışmayla kalkacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu. (DUVAR)