İzmir'de kıraathaneye saldırı: CHP ve AK Parti il başkanları görüşecek

Buca'da Kılıçdaroğlu afişinin asılı olduğu kahveye AK Parti otobüsünden inen 30 kişinin saldırması üzerine açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı, AK Parti İzmir İl Başkanı ile görüşeceklerini açıkladı.

Şenol Aslanoğlu
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Buca'da, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun afişleri bulunan kıraathaneye yönelik saldırıyı kınadı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ile bugün bir araya geleceğini belirten Arslanoğlu, "İzmir’de şiddete izin vermeyeceğiz. İzmir, hoşgörünün ve barışın kentidir. Bir seçim rekabeti, asla böylesi çirkin alanlara çekilemez. Hiçbir tartışmanın şiddete evrilmesine de izin vermeyeceğiz. Bu toplumun gerginliklere değil, kucaklaşmaya ihtiyacı var" dedi.

 

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ile telefonla görüştüklerini açıklayan Aslanoğlu, "Yaşanan olaylar karşısında üzüntümüzü karşılıklı olarak paylaştık. Bu türden olaylar yaşanmaması, İzmir’in bu tür şiddet olaylarıyla anılmaması, seçimin huzur içinde yapılması konusunda hemfikiriz. İzmir’de şiddete, birlikte izin vermeyeceğiz. Şiddeti birlikte kınamak için, bugün sabah saat 11.00’de sayın mevkidaşım ile bir araya gelmeye karar verdik. Şiddet nereden gelirse gelsin birlikte kınayacağız. Arzumuz, kardeşçe ve huzur içinde bir seçim süreci geçirmek olacaktır.” (HABER MERKEZİ)