İzmir'de kadın avukatlar sokakta: Elinize kan bulaştı, biz biliyoruz

2022 yılının 11 ayında 346 kadının katledildiğine dikkat çeken İzmir Barosu üyesi kadın avukatlar, “Erkek şiddet öldürüyor, erkek yargı koruyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi Komisyonu , 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi. İzmir Barosu önünde toplanan kadın avukatlar, “ Birlikte daha güçlüyüz”, “Yargıda cinsiyetçi kararlara son” ve “6284 yaşatır” yazılı dövizlerle Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte sık sık “Kadın yaşam özgürlük”, “Erkek adalet değil gerçek adalet” ve “Kadın cinayetleri politiktir” sloganları atıldı. Kadınlar adına açıklama yapan İzmir Barosu Kadın Haklarından Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Avukat Elçin Kılınçer Ot, 2022 yılının 11 ayında 346 kadının katledildiğini ifade etti.

'ELİNİZE KAN BULAŞTI'

Tek suçlunun katiller olmadığını ifade eden Ot, “Cezasızlık politikalarının ürünü olan kararlara imza atan, defalarca müracaat etmelerine rağmen kadın kardeşlerimize koruma sağlamayan erkek yargının mensupları, koruma kararlarına rağmen korumayan, koruyamayan kolluk, şiddeti önlemeye, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik hiçbir politika üretmeyen siyasi iktidar, Bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nden çıktım diyen Cumhurbaşkanı, bu hukuk dışı keyfi uygulamayı iptal etmeyen Danıştay, tek suçlunun katiller olduğuna ikna etmeye çalışmayın bizi. Elinize kan bulaştı, biz biliyoruz. 'Erk'ek şiddet öldürüyor, 'erk'ek yargı koruyor. Biz biliyoruz” dedi.

İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceklerini de vurgulayan Ot, şöyle devam etti:

“Biz kadınlar, İstanbul Sözleşmesi yeniden yürürlüğe konularak, sadece kanun önünde değil toplumsal hayatta da eşitlik sağlanıncaya, haklarımız güvence altına alınıncaya, kadına yönelik şiddet suçlarında etkin ve caydırıcı cezalar verilerek erkek şiddeti ve tahakkümü yeryüzünden silininceye kadar; “Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz, İstanbul Sözleşmesi yaşatır, Sözleşmeden vazgeçmiyoruz!” diyerek haykırmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Mücadele gücümüzü ve ilhamımızı birbirimizden, dayanışmamızdan alıyoruz. İran’da ve tüm dünyada zulme ve erkek şiddetine başkaldırarak eşitlik için mücadele eden tüm kadın kardeşlerimizi selamlıyoruz.” (DUVAR)