İzmir'de İstanbul Sözleşmesi eylemi: Sözleşme uygulanana kadar mücadele edeceğiz

Hükümetin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesini protesto eden kadınlar, İzmir'de nöbet eylemi yaptı. Kadınlar, sözleşmesi uygulanıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini söylediler.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - “İstanbul Sözleşmesi'nden Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya Grubu”nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, nöbet eylemi gerçekleştirdi.

Konak Vapur İskelesi önünde toplanan kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmeyiz” yazılı pankart açarak, sık sık “Kararnameniz batsın kadınlar yaşasın”, “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz” ve “Yaşamak için nöbettteyiz” sloganlarıyla hükümetin sözleşmeden çekilme kararını protesto etti.

'SÖZLEŞME KADIN MÜCADELESİNİN HAK EDİLMİŞ KAZANIMIDIR'

Kadınlar yaptıkları açıklamada İstanbul Sözleşmesi'nin kadın mücadelesinin hak edilmiş kazanımı ve tarihi bir metin olduğu belirtilerek, 1 Ağustos 2014'te TBMM tarafından oylanarak yürürlüğe giren sözleşmenin amacının, şiddete yol açan eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, kadına, çocuğa, LGBTİ+ lara yönelik şiddeti ve aile içi şiddeti engellemek, şiddete uğrayanı korumak ve güçlendirmek olduğu ifade edildi.

Açıklamada, “İstanbul Sözleşmesi’nin mağduru koruyan içeriğinin 'Toplum düzenini bozduğunu' söyleyerek, toplumu zorba olmakla suçlamış olacağınızı ilan ediyoruz. Sözleşmeyi 'geleneklerimize saldırı' olarak itham ederek, şiddeti geleneğimizmiş gibi sunduğunuzu ifşa ediyoruz. LGBTİ+'ların görünür olmalarının ve haklarının korunmasının, toplumu eşcinsel olmaya özendirdiğini iddia ederek, yalan söylüyorsunuz” denildi.

'SÖZLEŞME UYGULANINCAYA KADAR NÖBETTEYİZ'

İstanbul Sözleşmesi fiili olarak uygulanana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan kadınlar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“12'inci Cumhurbaşkanını ve AKP iktidarının sözleşmeyi fesheden kararnameyi tanımıyoruz ve İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamaya çağırıyoruz. Kadın, çocuk ve LGBTİ+'ların hayatları ve hakları sizin gerici siyasetinizin oyuncağı değildir. İstanbul Sözleşmesi, 81 maddesi ile fiili olarak uygulanıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bunun için nöbetteyiz. Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz.”

Açıklamanın ardından bir saatlik oturma eylemi yapıldı. (DUVAR)