İzmir'de 'Demokrasi Yürüyüşü' öncesi adalet nöbeti eylemi

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, son süreçte yaşanan 'yargı darbesi' ve hukuksuzluklara karşı İzmir Adliyesi önünde Adalet Nöbeti eylemi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 'yargı darbesi' ve hukuksuzluklara karşı 25 Kasım'da yapılacak 'Demokrasi Yürüyüşü' öncesinde İzmir Adliyesi önünde düzenleyeceğini duyurduğu 'Adalet Nöbeti' eylemlerinin ilkini bugün gerçekleştirdi.

Nöbet eylemine, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldı.

'BU HUKUKSUZLUĞA KARŞI ÇIKMAK HERKESİN GÖREVİDİR'

Nöbette konuşan İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, Yargıtay'ın Anayasa Mahkamesi kararlarının tanımamasına dikkat çekerek, "Anayasayı tanımayan bir yargı anlayışı ile karşı karşıyayız. Mahkemeler ve hakimler kararlarını verirken, gerekçeli kararlarında tarafsız ve bağımsız olduğunu ifade ederler. Ancak bugün gördüğümüz manzara da ne kadar taraflı olduğunu adeta haykırıyorlar. Bizim mücadelemiz hukukun üstünlüğünden, kadınlardan, doğadan yana. Bunu söylediğimiz için hakkımızda suç duyurusunda bulunuyorlar. Bu ülkede yaşayan herkes diline, dinine, kimliğine, cinsiyetine bakılmadan anayasa önünde eşittir. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Bu mücadele bundan sonrada devam edecek" diye konuştu.

Ardından söz alan DİSK Genel İş İzmir 6 Nolu Şube Yönetcisi Değer Yıldız da iktidarın tek derdinin kendi düşüncelerine uygun hareket etmek olduğunu ifade ederek, “Bu hukuksuzluğa karşı çıkmak ise herkesin görevidir" ifadelerini kullandı.

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven ise "Ülkedeki hukuksuzluklar hiç bitmiyor. Sendikal örgütlenme önündeki engeller, işçinin asgari ücrette bir taraf olamaması gibi tüm gündemler devam ediyor. Hrant Dink'in katilini serbest bırakanlar siyasal tutsakları ise Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen tutmaya devam ediyor. Hukuksuz bir ülkede adalet olmaz. Bunun için tüm haklı geriçileştirme ve yoksullaştırma politikalarına karşı demokrasi yürüyüşüne davet ediyoruz” diye konuştu.

Nöbet eylemlerinden ikincisi 23 Kasım günü yine İzmir Adliyesi önünde gerçekleşecek. (DUVAR)