İzmir'de avukat Ersin Arslan'ın katledilmesi protesto edildi

İzmir Barosu, görevini yaparken öldürülen avukat Ersin Arslan açın açıklama yaptı. Baro Başkanı Özkan Yücel, "Gözaltına alınan saldırganın en ağır cezaya çarptırılması için yargılama aşamasında davaya müdahale talebinde bulunacağımızı bu vesileyle kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR – İzmir Barosu, haciz mahallinde görevini yaparken öldürülen avukat Ersin Arslan'ı andı ve cinayeti protesto etti. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi önünde düzenlenen açıklamaya çok sayıda hukukçu katılırken, açıklamada "Daha ne kadar öleceğiz" yazılı pankart taşındı.

Avukatlar adına açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, "Bizler; haklarınızın savunmanları, her daim 'hukukun üstünlüğü' diye haykıran ancak etten kemikten oluşumuzu çoğunlukta göz ardı ettiğiniz; ne acıdır ki hep baktığımız davalarla özdeş tutup davanızın tarafıymışız gibi gördüğünüz; saldırıya uğramamıza, dövülmemize, bıçaklanmamıza, silahla vurulmamıza ve korunamamamıza tanık olduğunuz avukatlarız.Bugün de hasım bellendik, bugün de yaşam hakkımız elimizden alındı. Biz bugün, Gebze’de öldürüldük" dedi.

'27 YAŞINDA GENCECİK BİR İNSANDI'

İcra memurlarıyla birlikte Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde bir eve hacze giden İstanbul Barosu üyesi meslektaşaları Avukat Ersin Arslan'ın, ev sahibinin silahlı saldırısına maruz kaldığını, borçlu Y.Y.'nin kendisini öldürmek kastıyla doğrudan göğsüne ateş ettiğini söyleyen Yücel, saldırı sonucu meslektaşlarının yaşamını yitirdiğini ifade etti. Arslan'ın henüz 27 yaşında gencecik bir insan olduğunu ve görevi gereği gittiği haciz mahallinde katledildiğini bir kez daha vurgulayan Yücel, Arslan'ın meslektaşları olarak acılarının büyük olduğunu söyledi.

'EN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILMASI İÇİN MÜDAHALE TALEBİNDE BULUNACAĞIZ'

Avukatın, yargı mekanizmasının sacayağı olduğunu ve hakim, savcı nasıl korunuyorsa, avukatın da öyle korunması gerektiğini defalarca dile getirdiklerini belirten Yücel, "Hakarete uğradık, dövüldük, bıçaklandık, öldürüldük.Daha ne kadar öldürüleceğiz? Gebze’de hayatını kaybeden genç meslektaşımız Avukat Ersin Arslan’a, Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve dayanma gücü, üyesi olduğu İstanbul Barosu Başkanlığı nezdinde tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyor; gözaltına alınan saldırganın en ağır cezaya çarptırılması için yargılama aşamasında davaya müdahale talebinde bulunacağımızı bu vesileyle kamuoyuna duyuruyoruz" diye konuştu. (DUVAR)