İzmir'de açlık grevi: Cezaevlerinde tecrit koyulaştırılıyor

Ezilenlerin Sosyalist Partisi ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyeleri, hapishanelerde yaşanan hak ihlalleri ve tecrit uygulamasına karşı açlık grevi başlattı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, hapishanelerde yaşanan hak ihlalleri ve tecrit uygulamasına karşı üç günlük açlık grevi başlattı. Greve ilişkin Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi önünde “Dayanışmayı yükseltelim tecridi kıralım” yazılı pankart ile açıklama yapan ESP ve SGDF üyeleri, sık sık, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek”, “Faşizme karşı omuz omuza sloganları attı. Grup adına açıklama yapan ESP PM üyesi Birkan Polat "Faşizmin hapishanelerdeki zulmünün yoğunlaştığını" söyledi.

'SARAY REJİMİ BEKA SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN TECRİDİ KATMERLEŞTİRİYOR'

Her gün yeni saldırı örnekleri yaşandığını ve fiili hak gasplarının gündeme geldiğini dile getiren Polat, "İnfaz yakma saldırısıyla tahliyeler engelleniyor, sürgün sevkler durmuyor. Ağır hasta tutsaklar faşizmin mevcut hukukunu dahi hiçe sayan kayıtsızlık ve ATK marifetiyle ölüme itiliyor. En basit tedavi olma hakkı ise kelepçeli muayene veya ağız içi arama dayatmalarıyla imkânsızlaştırılıyor. Kitap, dergi, gazete yasaklamaları ve yayın sınırlamasıyla; sohbet, görüş ve mektup hakkının keyfi disiplin cezalarıyla, arkadaş görüşü hakkının güvenlik soruşturmaları ile gasp edilmesiyle tecrit koyulaştırılıyor” dedi.

Polat "Rejiminin beka sorununu çözmek için, baskı ve terörü artırmaktan, hapishaneleri çoğaltmaktan, tecridi katmerleştirmekten başka çaresi olmadığını" söyledi.

'MÜCADELEYİ BÜYÜTME ZAMANI'

İmralı'da ağır ve keyfi bir tecrit uygulandığını söyleyen Polat açıklamada, sayısız devrimci ve yurtsever ile, siyasetçi insan hakları savunucuları, avukatlar, gazeteciler, eylemlere katılanlar, tweet atanların hapishanelerde olduğunu kaydetti. Polat, "Bugün tecride karşı mücadeleyi ortak platformlar, birleşik eylemlerle büyütme zamanıdır" dedi. Polat, şöyle devam etti:

"Siyasi parti ve örgütlere, sendikalar ve meslek odalarına, demokratik kitle örgütlerine, sanatçılar ve aydınlara çağrımızdır; Hasta tutsakların serbest bırakılması; yayın yasağı-sınırlaması ve görüşçü engeli gibi tüm hak gasplarının kaldırılması; yeni infaz uygulamasının iptali; infaz yakma ve sürgün sevklerin durdurulması; İmralı hapishanesinde Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit terörünün son bulması, avukatları ve ailesiyle görüşmesinin sağlanması için bir araya gelelim, birleşik mücadeleyi yükseltelim.”