İzmir Üniversite Dayanışması: Aklımızla dalga geçmeye kalkmayın

İzmir Valiliği'nin çeşitli devlet misafirhanelerini 1 ay için öğrencilere açtığı yönündeki açıklamalarına tepki gösteren öğrenciler "Peki 1 ay sonra? Hayır, aklımızla dalga geçmeye kalkmayın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- İzmir Üniversite Dayanışması'nın çağrısıyla Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya gelen üniversite öğrencileri, öğrencilerin yaşadığı barınma sorununa ilişkin basın açıklaması düzenledi. “Saraylarınız var kalacak yerimiz yok” yazılı pankart taşınan açıklamada öğrenciler, insanca ve onurlu bir yaşam için mücadele ettiklerini vurguladı.

Açıklamada, “Yaşam sadece nefes alıp vermek değildir. Yaşam sadece karnını doyurmak değildir. Yaşam sadece bugün de açıkta kalmadım başımı sokacak bir yer bulabildim demek değildir. Yaşam bir gün daha hayatta kaldım demek değildir. İnsanca, onurlu bir yaşam istiyoruz ve bunun için mücadele veriyoruz" denildi.

'PEKİ 1 AY SONRA?'

Bugün öğrencilerin seslerini duyurmak için bir araya geldikleri ve direndikleri belirtilen açıklamada, “Daha da büyüyeceğiz çünkü geleceğimiz kimsenin ellerine bırakılamayacak kadar kıymetli” denildi. Yüksek kiralar ve yurt ücretleri, yüksek faturalar ve pek çok sorunun öğrencilerin geleceği karşısında engel oluşturduğu ifade edilen açıklamada, öğrencilerin sorunlar karşısında geçici değil kalıcı çözümler istediği belirtildi.

İzmir Valiliği'nin çeşitli devlet misafirhanelerini 1 ay için öğrencilere açtığı yönündeki açıklamalara da değinen öğrenciler, “Peki 1 ay sonra? İstiyorlar ki 1 ay sesimizi keseceğiz, umuyorlar ki sorunlarımızı unutup sessizliğe gömülürüz. Hayır, aklımızla dalga geçmeye kalkmayın. Bütün devlet kurumları bakanlıkları ve belediyeleriyle kalıcı ve nitelikli çözümler üretmelidir. Talebimiz sadece başımızı sokacak bir çatı, yatabileceğimiz bir yatak, üzerimize örteceğimiz bir battaniye değil. Talebimiz öğrenci sayısını karşılayabilecek kadar ucuz ve nitelikli yurtlar yapılmasıdır. Talebimiz kiraların denetlenmesi ve öğrenimimize zarar vermeyecek düzeyde tutulması ve barınmanın temel insani bir hak olması zorunluluğuyla ev ararken insan ayrımının sonlandırılmasıdır” diye belirtti.

'BİLİME VE HALKA BÜTÇE SAĞLANSIN'

Mücadelelerinin haklı ve meşru olduğunu vurgulayan öğrenciler, açıklamalarında son olarak şunları kaydetti:

“Çok şey değil hakkımız olanı istiyoruz ve bu sefer almakta kararlıyız. Yaptıklarınız lütuf değil yapmanız gerekenlerdir ve haklarımız içim mücadele etmek en büyük hakkımızdır. Bu taleplerin hepsinin karşılanabilir hatta daha fazlası bile yapılabilir olduğunun bilincindeyiz ki fazlasını da istiyoruz. Meşruyuz, mücadele etmeye devam ediyoruz. Yeter ki saraylara, makam araçlarına-uçaklarına, ranta-rüşvete, devlet görevlilerine fahiş ve birkaç maaş verilmesine, gereksiz bakanlık ve kamu harcamalarına son verilsin. Bilime ve halka bütçe sağlansın.” (DUVAR)