İzmir Tiyatroları Derneği: Muğlak bir durumla karşı karşıyayız

İzmir Valisi'nin AKM'nin emniyet binası yapılacağı iddialarına ilişkin açıklama yapmasının ardından İzmir Tiyatroları Derneği, AKM'nin durumunun muğlak olduğunu ve açıklama beklediklerini vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

Cihan Başakçıoğlu

İZMİR - İzmir'de son süreçte tartışmalara neden olan kentin sanat sembolü Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM), emniyet müdürlüğüne devredileceği yönündeki tartışmalar sürüyor. İYİ Parti ve CHP İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray ile Kamil Okyay Sındır'ın açıklamaları ile konuya tepki göstermelerinin ardından bir açıklama da İzmir Valiliği'nden geldi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Eski Sümerbank arazine yapılacak yeni emniyet müdürlüğünün proje fotoğraflarını paylaşarak, “İl Emniyet Müdürlüğümüzün, deprem nedeniyle hasar gören hizmet binasını yeniliyoruz. Proje çalışmaları bitme aşamasına gelen, hemşehrilerimizin daha kaliteli hizmet almasına imkan sunacak yeni İl Emniyet Müdürlüğümüz İzmir’imize çok yakışacak” ifadelerini kullandı.

.

'MUĞLAK BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ'

İzmir Tiyatroları Derneği ise 28 Ocak günü AKM önünde basın açıklaması yapma kararı aldığını açıklamıştı. İzmir Valisi'nin açıklamalarının ardından İzmir Tiyatroları Derneği Başkanı Özgür Başkaya Gazete Duvar'a konuştu.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nün binasının Sümerbank arazisi üzerinde yapılacağı yönündeki açıklamaya değinen Başkaya, “Son aldığımız haber budur. Fakat biz bunun ne zaman yapılacağını bilmiyoruz. Bu arada emniyet binası yapılırken AKM kullanılacak mı kullanılmayacak mı konusunda ne Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nün ne de İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün bir açıklaması var. Burada muğlak bir durumla karşı karşıyayız. Yetkililerin hiçbirinden net bir açıklama yok” diye konuştu.

'DERHAL AÇIKLAMA YAPILMALI'

Önümüzdeki günlerde İzmir'de bulunan demokrasi güçleri ile ortak bir toplantı yapacaklarını ve 28 Ocak gününe kadar herhangi bir açıklama yapılmadığı takdirde AKM önünde olacaklarını söyleyen Başkaya, sözlerine şöyle devam etti:

“28 Ocak'ta basın açıklaması yapacağımızı deklare etmiştik. Eğer o güne kadar Ege Üniversitesi ya da Emniyet Müdürlüğü'nden herhangi bir açıklama gelmezse biz açıklamamızı orada yapacağız. AKM'nin hiçbir şekilde emniyet binası olmasının doğru olmadığını deklare edeceğiz. Muğlaklık hiçbir zaman, hiçbir yerde iyi algılanmaz. Bu süreç içerisinde ne olacak? Sümerbank arazisinde bina yapılana kadar emniyet müdürlüğü taşınacak mı? O bina iki seneden önce yapılamaz. Bu süreçte ne yapacaklarını açıklamaları gerekiyor. Onun için derhal Ege Üniversitesi Rektörlüğü bir açıklama yapmalıdır. AKM'nin AKM olarak kalacağını deklare etmelidir.”