İzmir depreminde balkondan atlayan genç hayatını kaybetti

İzmir'in Buca ilçesinde gerçekleşen depremde panikle evinin balkonundan atlayan 18 yaşındaki genç kurtarılamadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Buca ilçesinde gerçekleşen deprem sırasında 4 katlı binanın birinci katından atlayarak yaralanan ve Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 18 yaşındaki Efe Altay Saral, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hastanede tedavi gören 7 kişiden biri olan Saral'ın Manisa Celal Bayar Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.

AA'ya konuşan Saral'ın komşusu Barış Koşarer, deprem sırasında çok korktuğunu, çocuğunu alıp dışarı çıktığını söyledi.

Sokakta kalabalık görünce o yöne doğru gittiğini anlatan Koşarer, "Efe'nin annesi ile kız kardeşini gördüm. Efe, deprem olunca balkondan atlamış, araba ile kaldırım arasına sıkışmış haldeydi. Sonra sağlık ekiplerini aradık. Bilinci yerinde değildi, çok üzgünüm" diye konuştu.

İzmir'de saat 03.29'da deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre depremin merkezi Buca ilçesi, derinliği 4.5 kilometre, şiddeti ise 4.9. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı da (AFAD) depremin büyüklüğünü 4,9 olarak açıkladı. AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, depremin derinliği 14,47 kilometre.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremden panik sebebiyle olumsuz etkilenen 64 kişiden biri ağır 7 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler izmir buca deprem