İzmir Barosu'nda adaylar belli oldu

İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu öncesi seçimlere girecek üç grubun adayları belli oldu. Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Sefa Yılmaz, "Biat etmeyecek bir yönetime ihtiyaç olduğunun bilincindeyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - 11 binden fazla üyesi bulunan İzmir Barosu, 22-23 Ekim'de yapılacak Olağan Genel Kurulu'nda, yeni başkanını seçmeye hazırlanıyor. Seçime bir buçuk aya yakın bir süre kalırken, iki dönemdir Baro Başkanlığı görevini üstlenen Avukat Özkan Yücel, kural gereği aday olamayacak. Yücel’in de içinde yer aldığı Çağdaş Avukatlar Grubu ve Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun yanı sıra bu yıl ilk kez Avukat Hakları Grubu da seçimlere katılacak.

ÇAĞDAŞ AVUKATLAR GRUBU'NUN ADAYI SEFA YILMAZ

Baro seçimleri öncesi grupların adayları da belli olmaya başladı. Tüm ilçelerde sandık kurularak yapılan ön seçimle adaylarını belirleyen Çağdaş Avukatlar Grubu baro başkanı adayının avukat Sefa Yılmaz olduğunu açıkladı. Baro Başkanı Yücel’in ismi de Türkiye Barolar Birliği (TBB) Delegasyonu Adayı olarak listede yer alırken, Çağdaş Avukatlar Grubu adaylarını tanıtmak için basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Bornova'da düzenlenen kahvaltıda konuşan Baro Başkanı Adayı Sefa Yılmaz, grup olarak 1978 yılından bugüne Türkiye'nin insan hakları, demokrasi, laiklik, hukuk devleti mücadelesinin en önünde yer aldıklarını ifade etti. Avukatlık mesleğine yönelik saldırılara ve itibarsızlaştırma girişimlerine karşı her alanda mücadele ettiklerini dile getiren Yılmaz, baro yönetiminde oldukları dönemde ülkenin aydınlık geleceği için ışık olmaya çalıştıklarını belirtti.

'ÜLKEMİZ VE MESLEĞİMİZİN GELECEĞİ İÇİN KRİTİK BİR DÖNEMDE YENİDEN ADAYIZ'

Avukatlığın itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı bir dönemde grup olarak baro başkanlığına yeniden aday olduklarını ifade eden Yılmaz, “Ülkemizin ve mesleğimizin geleceği için kritik bir döneme girdiğimiz bu süreçte biat etmeyecek ve birlikte üreterek birlikte yönetecek bir Çağdaş Avukatlar Grubu yönetimine ihtiyaç olduğunun bilinciyle yeniden adayız” diye konuştu.

Seçime Çağdaş Avukatlar Grubu TTB Delegasyon Adayı olarak girecek olan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ise yönetimleri boyunca baro olarak nerede bir hukuksuzluk varsa karşısında durduklarını ifade ederek, bu mücadele anlayışını sürdüreceklerini dile getirdi.

CUMHURİYETÇİ AVUKATLAR GRUBU'NUN ADAYLARI DA BELLİ

Baro seçimlerine doğru listesini açıklayan bir diğer grup ise Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu oldu. Avukat Ali Barış Ercan’ın yarışa talip olan tek isim olması nedeniyle ön seçime gidilmezken, baro başkanı adayının avukat Ercan olacağı açıklandı. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu yönetim, disiplin ve denetleme kurulları ile TBB delegasyon adaylarının da yer aldığı listesini de belirledi.

Seçime ilk kez katılacak Avukat Hakları Grubu ise seçimde sandığa İzmir Sözcüsü Hüseyin Karakoç ile gitme kararı aldı. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu içerisinde yer alan avukat İlke Erol da Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun adayı olarak seçime girecek. Avukat Tacettin Çolak'ın da baro seçimlerine gireceği belirtildi. (DUVAR)