İzinsiz yediği üzüm için not bıraktı

Çiftçi Mesut Parlak'ın bağından izin üzüm yiyen bir kişi "Hakkınızı helal edin" notu ile bir miktar para bıraktı. Parlak, not karşısında duygulandığını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde bir kişi çiftçilik yapan Mesut Parlak, bağından üzüm yedi. Gağca mevkisindeki üzüm bağına geldiğinde bir notla karşılaşan Parlak, üzüm yiyenlerin, "Geldik bağından iki salkım üzüm yedik. Hakkınızı helal edin" yazılı notu ile 11 lira buldu.

Notu gören Parlak, sosyal medya hesabından "Helal olsun" paylaşımında bulundu. Geçimini tarımla sağlandığını, çocukluğundan itibaren üzüm, zeytin ve yonca yetiştirdiklerini anlatan Parlak, "Bu arazide 600 kök üzüm bağımız var. Hasadına eylül ayının başlarında başlıyoruz. Hava şartlarına göre hasadımız kasım ayına kadar devam ediyor. Hasadımız devam ediyor ancak sonlara yaklaştık" dedi.

Sabah bahçeye geldiklerinde bağın hemen dibinde bir kağıt gördüğünü anlatan Parlak, "Eskiden bu gibi olaylar daha yaygındı. Artık insanlar böyle şeylere dikkat etmiyor. Bu kağıdı görünce hala eskisi gibi düşünceli insanların olduğu aklıma geldi. Çok duygulandım. Çok güzel bir şey yapmış. Benim hakkım helal olsun" diye konuştu.

Kağıdın fotoğrafını çekip, sosyal medyada paylaştığını dile getiren Parlak, "Kağıdı bırakan kişi çok güzel bir şey yapmış. Bağıma gelirse kendisiyle tanışmak isterim. Ne zaman isterse de bağdan üzüm yiyebilir" ifadelerini kullandı. (AA)

Etiketler Eskişehir üzüm bağ