İYİ Partili Rıdvan Uz: Erdoğan’ın karşısına yine bir Erdoğan aramıyoruz

İYİ Parti’nin yeni A Takımı’nda yer alan Rıdvan Uz, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem vurgusu yaparak, “Biz Tayyip Erdoğan’ın karşısında yine bir Tayyip Erdoğan aramıyoruz" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - İYİ Parti’de Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı göreviyle Başkanlık Divanı’nda görevlendirilen Rıdvan Uz'la yeni dönemi konuştuk. Çanakkale’de uzun yıllar siyaset yapan ve İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi olan Rıdvan Uz, halkın İYİ Parti ile yeniden siyasetin öznesi olacağını ifade etti.

Uz, “Arkadaşlarımızın yürüttüğü çalışmaları daha ileriye taşıma, İYİ Parti’nin yükselişini sürdürme konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Genel Başkanımız bize güvendi. Biz de iş üretmek, faydalı olmak için, Anadolu’yu karış karış gezen, halkın sorunları ile hemhal olan Genel Başkanımız sayın Meral Akşener’in vatandaşı tekrar siyasetin öznesi haline getirme çalışmalarına destek vereceğiz, yanında olacağız” dedi.

'PARTİMİZE OLAN TEVECCÜHÜ GÖRÜYORUZ'

İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde Meral Akşener’in Çanakkale'de konuşma yapacağı salonun elektrikleri kesilmişti. Akşener, İYİ Partililerin telefonlarının ışıkları altında megafonla konuşma yapmıştı. Bu süreci hatırlatan Uz, “Salonların kapatıldığı, baskının giderek arttığı bir dönemde partimizi kurmuştuk. Bunun bir örneğini de Çanakkale’de yaşamıştık. Böyle bir dönemde kuruldu İYİ Parti. O günkü karanlığı, gelecek aydınlık günlerin habercisi olarak değerlendirmiştik. Bugün halkımızın da aydınlık günlerin özlemiyle partimize olan teveccühünü görüyoruz. Vatandaşlarımızın hem genel başkanımıza hem de partimize yönelik büyük ilgileri, bizleri çok daha fazla çalışma konusunda teşvik etmektedir. Biz, artık hayalini kurduğumuz aydınlık günlerin çok uzakta olmadığını biliyoruz” dedi.

'TÜRKİYE CESUR BİR LİDER KAZANDI'

İYİ Parti’nin kurulmasıyla birlikte, Türkiye’nin ‘cesur bir lider’ kazandığını ifade eden Uz, Akşener’in 6 partinin bir araya gelmesinde etkin rol oynadığını ifade etti. Akşener’in halktaki karşılığının “güvenirlilik” ve “cesaret” olduğunu dile getiren Uz, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Genel Başkanımız tarafından dillendirildiğinde, ‘anlamsız’ deniyor, öyle değerlendiriliyordu. Ancak biz inanıyorduk ve çalışmalarımızı da bu yönde sürdürdük hep. Bugün görüyoruz ki, ‘Tek adam’ sisteminin değil, hukukun üstünlüğünün sağlandığı, kuvvetler ayrılığının tekrar tesis edildiği Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, bugün artık tüm toplumun özlemi haline gelmiştir. Dolayısıyla biz ‘Tayyip Erdoğan’ın karşısına yine bir ‘Tayyip Erdoğan’ aramıyoruz. Biz bir sistem değişikliği, ülkenin önünü açacak yeni bir sistem arıyor, yeniden demokrasiyi hedefliyoruz. Yeniden insan hakları, yeniden daha yaşanabilir bir ülke hedefliyoruz” dedi.