İYİ Partili Oral, Kılıçdaroğlu ile görüştü: 6’lı masa kimi aday gösterirse arkasındayız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik "Alevi kimliği sünniler için endişe" sözlerini kullanan İYİ Partili İbrahim Halil Oral, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Oral, Kılıçdaroğlu’ndan özür diledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ı parti genel merkezinde kabul etti. Kılıçdaroğlu’ndan özür dilediği öğrenilen İYİ Partili Oral’ın ziyareti 20 dakika saat sürdü.

Ziyaretin ardından ilk açıklamayı yapan Oral, “Ben gösterdiği nezaket için teşekkür ediyorum. Kılıçdaroğlu da o ifadelerimin çarpıtıldığının farkındadır. Altılı masa kimi aday gösterirse ben ve arkadaşlarım sonuna kadar arkasındayız” dedi.

Oral, partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edilmesine ilişkin soruya ise “O bizim parti içindeki meselemiz” yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ı parti genel merkezinde kabul etti. Kılıçdaroğlu’ndan özür dilediği öğrenilen İYİ Partili Oral’ın ziyareti 20 dakika sürdü.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı için, "Alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Ancak siyasette maksat kazanmaktır. Türkiye'deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye'nin yüzde 65'i yüzde 70'i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, farklı bir isimle çıkılır" dedi.

Oral'ın yorumunun tartışma yaratmasının ardından İYİ Parti, Halil İbrahim Oral'ı disipline sevk etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Oral, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi. (HABER MERKEZİ)