İYİ Parti'den 'Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliği endişe' sözlerine açıklama

İYİ Partili Vekil Oral, Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığı için 'Alevi kimliği Sünniler için endişe' dedi. Partisinden açıklama geldi: Maksadını aşan sözler asla partimizin görüşü değil.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- '6'lı masa'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair açıklama hala yapılmazken, bir yandan da en güçlü olası adaylardan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi kimliği' ne ilişkin polemikler de bitmiyor.  

Son olarak İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Kılıçdaroğlu'na ilişkin "Alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Ancak siyasette maksat kazanmaktır. Türkiye'deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye'nin yüzde 65'i yüzde 70'i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, farklı bir isimle çıkılır" dedi.

Oral'ın yorumunun tartışma yaratmasının ardından partisinden de açıklama geldi. 

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı: "Maksadını aşan bu sözler asla lâik, demokrat, milliyetçi, kalkınmacı partimizin resmi görüşü değildir." (HABER MERKEZİ)