İYİ Partili Erdem: Cumhurbaşkanına hakaret suçunu kaldıracağız

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, partisinin gençlik kollarından Alp Emeç ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklanmasına tepki gösterdi, bu suçu kaldıracaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Bilgi Üniversitesi Tarih bölümü öğrencisi ve İYİ Parti Gençlik Kolları Üyesi Alp Emeç, gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanmasına neden olan sözleri yazıp sildiği için, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklandı.

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İstanbul İl Başkanlığında İl Başkanı Buğra Kavuncu ve gençlik teşkilatıyla Emeç’in tutuklanmasına tepki göstererek açıklama yaptı.

‘NE DEĞİŞTİ DE ERDOĞAN VATANDAŞLARIYLA KAVGALI VE DAVALI HALE GELDİ’

“Bugün ben burada hem bir baba olarak hem bir hukukçu olarak hem İYİ Parti Hukuk ve Adaletten Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak bu genç arkadaşlarımızla birlikte burada Alp için böyle bir basın açıklaması yapmak zorunda kalmaktan dolayı çok üzgünüm” ifadelerini kullanan İYİ Partili Erdem, Türkiye'de sadece 2020 yılında 160 bini aşkın kişiye “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan soruşturma açıldığını, 35 binden fazla kişiye dava açıldığını, 10 binden fazla kişiye hüküm verildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle hüküm verilen kişilerden bin 100’den fazlasının 18 yaş altındaki çocuk olduğunu belirten İYİ Partili Erdem, “Cumhurbaşkanına soruyorum; Sayın Recep Tayyip Erdoğan fikir suçundan dolayı bundan 20 sene önce hapse girdi ve bunun mağduriyeti ile başbakan oldu seçim kazandı. Şimdi ne değişti ki 20 sene sonra Sayın Recep Tayyip Erdoğan vatandaşları ile kavgalı ve davalı bir hale geldi” dedi.

‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇUNU KALDIRACAĞIZ’

Cumhurbaşkanına hakaret suçunu İYİ Parti olarak Türk Ceza Kanunu'ndan kaldıracaklarını belirten İYİ Partili Erdem, “Bu bizim ilkelerimizde de İYİ Parti'nin İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ilkelerinde de altılı masanın ilkelerinde de var. Zaten hakaret suçu Türk Ceza Kanunu’nda var. Ayrıca cumhurbaşkanına hakaret suçunun Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenmesine gerek yok” dedi ve sözlerine şu ifadelerle devam etti:
“İYİ Parti olarak anayasadaki fikir hürriyetinin ifade hürriyetinin sonuna kadar arkasındayız. Sabahleyin Alp’i ziyarete gidildi, şimdi ben de tekrar ziyarete gideceğim. Çünkü Sayın Genel Başkanımız Alp’in durumundan an be an gün be gün haberdar olmak istiyor. Derhal bırakılmasını talep ediyoruz. Bu haksız hukuksuz anayasaya aykırı tutuklamanın bir an evvel sonlandırılmasını istiyoruz.


‘DESPOTLAŞMIŞ BİR ZİHNİYETLE KARŞI KARŞIYAYIZ’

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, gençlerin konuşmaya devam edeceğini belirterek, “Özgürce konuşacağız ve siyasetteki nezaket dilini de asla terk etmeyeceğiz. Alp korktuğu için değil bunlar üzerinden hareket ettiği için belki geri almıştır. Çünkü hakaret kastı ile yapmadığını kendi verdiği ifadede beyan ediyor” dedi ve şöyle devam etti:

“Biz büyük bir medeniyetin devamı olan bu topraklar üzerinde yaşıyoruz. Bizim anlayışımız bu yaşadıklarımızı anlama da zorluğa sevk ediyor. Büyük bir medeniyetin devamıyız derken şunu kastediyorum; Biz yönettiği büyük imparatorlukta gururlanıp da despotluk yapmasın diye, kulağına sürekli ‘mağrur olma padişahım senden büyük Allah var’ diyen bir neslin devamıyız. Bunlar bu medeniyeti kavrayanların yapacağı işler değil. İslam medeniyetini kavrayanların da yapabileceği işler değil bunlar. Dolayısıyla kendini bu şemsiye altında barındırıp bu kavramları suiistimal ederek, bunları yaşatanların o kullandığı değerlerdeki samimiyetlerine itibar etmeyin. Bunları sahtekarca kullandılar ama samimiyete gelince 20 yaşındaki genç bir arkadaşımızın 15 dakika tuttuğu tweete bile tahammül edemeyecek kadar despotlaşmış bir zihniyetle karşı karşıyayız.” (DUVAR)