İYİ Parti'den Rize teşekkürü: Halk provokasyonlara kredi açmamakta kararlı

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Rize’de Akşener’e yönelik provokasyon girişimine ilişkin, “Rize’ye çok teşekkür ederiz. Milletimiz bu provokasyonlara kredi açmamakta kararlıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Meral Akşener'in Rize'de karşılaştığı provokasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'RİZE HALKI GENEL BAŞKANIMIZI BAĞRINA BASTI'

Konuşmasına destek ziyaretinde bulundukları Rize halkına teşekkür ederek başlayan Tatlıoğlu, “Rize’ye teşekkür ederiz, Genel Başkanımızı bağırlarına basmışlardır. Bunu ucuz siyasetin, tetikçi medya ile organize ettikleri provokasyonlara rağmen yapmış olmaları ayrıca bu misafirperverliği çok kıymetli kılmıştır" dedi.

Rize’nin, İkizdere’nin bu ucuz provokasyona rağmen sokaklarda Akşener’i ‘Cumhurbaşkanı Meral Akşener’ sloganları ile yolcu etmesinin milletin meseleye nasıl baktığının göstergesi olduğunu söyleyen Tatlıoğlu, "Üzüldüğümüz şey, 20 yıllık iktidarın ayakta kalabilmek adına ucuz provokatif taktiklere ihtiyaç duymasıdır" dedi.

'TÜRKİYE’DE SİYASAL İKLİMİN DEĞİŞMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ'

Hükümetin, Türkiye’nin birikmiş sorunlarını perdeleme adına böyle bir manevraya ihtiyaç duyduğunu işaret eden Tatlıoğlu, şunları söyledi:

“Üzüldüğümüz şey sayın Cumhurbaşkanı’nın siyasette kullandığı dildir. Sayın Erdoğan’ın nasıl bir provokasyon mesajı verdiği hepimizin malumudur. 2002 Türkiyesi, ona temiz bir iktidar devretti. Elbette sayın Erdoğan iktidarını sandıkla temiz bir seçim ve siyaset süreciyle devredecektir. Böyle bir devri yönetmek de Sayın Erdoğan’ın oturduğu koltuğun sorumluluğudur. Bu sıralar çürük yumurta kokusu gibi bütün toplumu saran, yasa dışı aktörlerin arenası haline gelen bir dönemde bunları örtme adına, İkizdere’de çok sahiplendiği müteahhidinin menfaatini koruma adına bunları yapmak fayda vermez. Milletimiz bu provokasyonlara kredi açmamakta, prim vermemekte kararlıdır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin yönetimini devralacağız. Devraldığımızda güçlü bir Türkiye olacak. Türkiye’nin gündemi sanal gerçekliklerle doldurulamaz. Türkiye’de siyasal ikilimin değişmesini sağlayacağız.” (DUVAR)