İYİ Parti'den örgütlere 'ittifak' yasağı

Seçimde 'hür ve müstakil' hareket etme kararı veren İYİ Parti'de Teşkilat Başkanı Kavuncu, il-ilçe başkanlarına yerelde ittifak tekliflerini tartışmaya bile girmeden reddedilmesi talimatı gönderdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerel seçime ‘özü başına’ girme kararı alan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in işbirliği teklifini reddeden İYİ Parti, yereldeki örgütlerine de bu konuda yasak getirdi.

Halk TV’nin haberine göre, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, il ve ilçe başkanlıklarına 'ittifak' talimatı gönderdi. Kavuncu örgütlere yerelde ittifak görüşmelerini yasaklayarak, gelen tekliflerin teşkilat koordinatörlerine iletilmesini istedi. Bu talimatın Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın yaptığı son ittifak çağrısının ardından verilmesi ise dikkat çekti.

Kavuncu’nun teşkilatlara gönderdiği talimat şöyle:

“Sayın Başkanlarımız;

-Özellikle bugün ve önümüzdeki bir kaç günlük süre zarfında bazı siyasi partilerin il ve ilçe başkanlıklarından seçim ittifakı konusunda görüşme istişare vb. başlıklar altında manipülasyon ve provokasyon maksatlı bir araya gelme tekliflerinin geldiği/geleceği anlaşılmaktadır.

-Parti disiplinimizi korumak ve manipülasyona ve bilgi kirliliğine yol açmamak adına; bu tekliflerin açık ve net bir şekilde reddedilmesi ve tartışmaya bile mahal verilmemesi büyük önem taşımaktadır.

-Bu sebeple il ve ilçe başkanlıklarımıza gelen bu tekliflerin reddedilmesiyle birlikte ilgili teşkilat koordinatörümüze de durumun aktarılması önemle rica olunur.” (HABER MERKEZİ)