İYİ Parti kuru üzüm teklifini açıkladı: Sabredin az kaldı

İYİ Parti, üzüm hasadının yapıldığı Manisa’da partisinin kuru üzüm taban fiyatı teklifini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Üzüm hasadı yapan üreticiler kuru üzüm fiyatlarının açıklanmasını beklerken İYİ Parti’den taban fiyatlarına ilişkin teklif geldi. İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ile İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, partisinin çekirdeksiz kuru üzüm fiyatı teklifini açıkladı. Buna göre İYİ Parti’nin kuru üzüm teklifi 35 lira 60 kuruş olarak belirlendi.

‘SABREDİN, İYİ GÜNLERE AZ KALDI’

“Tarım bu ülkenin bereketidir. Tarım bu ülkede iş bilmeyen insanlara bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir” ifadelerini kullanarak kuru üzüm fiyat önerilerinin 35,60 TL olduğunu belirten İYİ Partili Özlale, Manisa’da yapılan açıklamada, “Tarımda üretici enflasyonunun yüzde 150’yi geçtiği bir yerde gübre fiyatlarının altı katına çıktığı bir yerde, üretim maliyetlerinin arttığı bir yerde en iyi hesaplamalarla bile maliyet 30 liranın altına düşmüyor. Çiftçimizin de yüzde 20 kar etmesi için kuru üzüm için 35,60 kuruşun üreticimiz için makul olduğunu düşündük. Biliyorum çiftçiler olarak çok çektiniz. Çekiyorsunuz. Sabredin. İyi günlere, çiftçimizin yüzünün güleceği günlere az kaldı” dedi.

‘BU HARAMİ DÜZEN TASFİYE OLACAK’

Türkiye tarihinde görülmemiş bir sıkışmanın içerisinde olduğunu ifade eden İYİ Partili Tatlıoğlu ise, “24 Haziran 2018 seçimlerinden itibaren Millet İttifakı olarak Türkiye’nin çıkışı adına adımlar attık. 2019’da Millet İttifakı ile Türkiye’nin siyasi atmosferini büyük megapollerinde, Saruhan’da olduğu gibi değiştirdik. İnşallah sıra Türkiye’nin siyasi iklimini değiştirmekte. Allah nasip ederse önümüzdeki seçimlerde, bize göre mümkünse bu pazar, onlara göre ise ne zaman olacaksa bir seçimde milletimiz böyle bir değişimi gerçekleştirecektir” ifadelerini kullandı.

“Seçim olursa sandıktan bunlar çıkar. Sandıktan bunlar çıkmasa da devleti teslim etmezler” söylemlerini duyduklarını belirten Tatlıoğlu, “Bunlar tamamen sarayı güçlü gösteren söylemler. Türkiye’de milletimizin helal oylarıyla bu harami düzen tasfiye olacak” diye konuştu.

ERDOĞAN MANİSA’DA AÇIKLAYACAK

Kuru üzüm taban fiyatını üretici merakla beklerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın (20 Ağustos) Manisa’da olacak. Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda konuşacak olan Erdoğan’ın kuru üzüm taban fiyatını da duyurması bekleniyor. (DUVAR)