İtfaiyeci anne kediyi dereden kurtardı, yavrusunu sahiplendi

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde görevli itfaiye şoförü Abdullah Birinci, dereden kurtardığı hamile kedinin yavrularından birinin bakımını üstlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Vakfıkebir İtfaiye Grup Amirliğinde görev yapan Birinci, 6 ay önce bir kedinin Fol Deresi'ne düştüğü ihbarı üzerine ekip arkadaşlarıyla olay yerine gitti.

Merdiven yardımıyla dereye inen 38 yaşındaki Birinci, kediyi düştüğü yerden kurtardı.

Dört çocuk babası Birinci, hamile olduğunu fark ettiği kediyi sokağa bırakmayarak Vakfıkebir İtfaiye Grup Amirliği'ne getirdi.

Birinci'nin beslediği kedi, bir süre sonra 5 yavru dünyaya getirdi. Anne kedi, yavruları biraz büyüyünce 4'ünü alıp ayrıldı.

Birinci, annesinin ve kardeşlerinin yokluğunu hissettirmemeye çalıştığı "Hüsnü" adını verdiği kediyle yakından ilgileniyor.

'ANNESİNİN YOKLUĞUNU ARATMAMAYA ÇALIŞIYORUZ'

AA'nın haberine göre gün içinde çevrede dolaşıp istasyona dönen kedi, adeta itfaiyecilerin maskotu haline geldi. Abdullah Birinci, "Bize bir yol arkadaşı oldu. Ona baktık büyüttük, bize can yoldaşı oldu. O bizi seviyor, biz de onu seviyoruz" dedi.

Birinci, akşamları boş vakitlerinde arkadaşının saz, kendisinin de kemençe çalıp türkü söylediğini anlatarak, "Hüsnü de yanımızda oluyor. Kemençe çalarken onunda, bizimde hoşumuza gidiyor. Keyiflendiriyoruz onu. Annesinin yokluğunu aratmamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Hayvanlara sahip çıkmanın önemini vurgulayan Birinci, "Bizim görevimiz onları kurtarmak, en iyi şekilde görevimizi yapıyoruz ama sokaklarda yalnız kalıyorlar. Değer verelim onlara. Bu yol arkadaşımız inşallah bizi bırakmaz" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler trabzon itfaiyeci kedi