İtalya'da üç Filistinli 'terör' suçlamasıyla gözaltına alındı

İtalya polisi, yabancı bir ülkede saldırı hazırlığında olduğunu ileri sürdüğü üç Filistinliyi gözaltına aldı. İddiaya konu olan ülkenin hangisi olduğu hakkında bilgi verilmedi.

Fotoğraf: Reuters/ Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya polisi, saldırı hazırlığında olduğunu iddia ettiği üç Filistinliyi 'terör' şüphesiyle gözaltına aldığını açıkladı. Üç şüphelinin hangi ülkede saldırı hazırlığında olduğu ile ilgili bilgi verilmedi. Gözaltındaki üç erkeğin, başkent Roma'nın yaklaşık 120 kilometre kuzeydoğusunda yaşadığı ve El Aksa Şehitleri Tugayları isimli gruba mensup olduğu iddia edildi. Filistin'deki El Fetih'e bağlı silahlı bir grup olan El Aksa Şehitleri Tugayı, İsrail, Avrupa Birliği (AB) ve ABD tarafından 'terör örgütü' olarak kabul ediliyor.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, polis, üç şüpheliye 'terör ya da demokratik düzeni yıkma amaçlarıyla suç teşkil eden komplo' suçlaması yöneltildiğini bildirdi. Şüpheliler, atılı suçlardan hüküm giymeleri halinde 15 yıla kadar hapis cezası alabilir.

ŞÜPHELİLERDEN BİRİ İSRAİL'İN ARANANLAR LİSTESİNDE

Polis, şüphelilerin propaganda yaptığını ve başka ülke topraklarında sivil ve askeri hedeflere yönelik intihar saldırıları da dahil olmak üzere saldırı planladığını ileri sürdü. Polisin açıklamasına göre, gözaltına alınan üç erkekten biri, İsrail'in arananlar listesindeydi. Mahkemenin bu şüphelinin iadesi için yapılan talebi incelediği bilgisi verildi. 

İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi de konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, 'üç tehlikeli teröristin' gözaltına alınmasını memnuniyetle karşıladığını, İtalya'nın her zaman aşırılık ve radikalleşmeye karşı yüksek alarm durumunda olduğunu söyledi. 

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın 7 Ekim 2023 tarihinde düzenlediği 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda rehine takası ve ateşkes anlaşması görüşmeleri de sürüyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı son bilgilere göre, Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in saldırılarında 31 bin 112 Filistinli öldürüldü, 72 bin 760 kişi yaralandı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)