İtalya'da rahibe mafya tehdidi: Şaraba çamaşır suyu karıştırdılar

İtalya'da daha önce ölüm tehdidi aldığını söyleyen rahip Felice Palamara, ayin sırasında bir yudum almaya hazırlandığı şaraptan çamaşır suyu kokusu geldiğini fark etti. Polis, soruşturma başlattı.

Fotoğraf: Facebook
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'nın güneyindeki Cessaniti bölgesinde bir rahip, kilisedeki ayin sırasında bir yudum almak üzere ağzına yaklaştırdığı şaraptan çamaşır suyu kokusu geldiğini fark etti. 24 Şubat Cumartesi günü San Nicola di Pannaconi Kilisesi'nde yaşanan olayın ardından ayin yarıda kesildi ve şarap laboratuvara gönderildi. Yapılan testler, birbirine karıştırılmış su ve şarabın içinde çamaşır suyu olduğu şüphelerini doğru çıkarttı.

'DAHA ÖNCE PEK ÇOK KEZ ÖLÜM TEHDİDİ ALDIM'

The Guardian'ın aktardığına göre, polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, olayın mafya bağlantılı bir tehdit olduğu düşünülüyor. Rahip Felice Palamara, daha önce, Cessaniti'nin bağlı olduğu Campania bölgesinde faaliyet gösteren Camorra mafyası karşıtı açıklamalarda bulunmuştu. Yerel basına konuşan Palamara, kilisede görevde olduğu süreçte pek çok ölüm tehdidi aldığını anlattı. Rahibin aracı da son aylarda iki kez saldırıya uğramıştı.

Halihazırda polis korumasıyla gezen rahip, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Benim intikamının acı sevgidir; kalkanım affediciliğim, zırhım inayetimdir... Ben engellerin üzerinde durmam; karanlık da beni korkutmayacaktır" ifadelerini kullandı. 

'BU ŞİDDET DİLİ KARŞISINDA CESARETİNİZİ KAYBETMEYİN'

Yerel piskopos Attilio Nostro da piskoposluğun 'rahiplerin normal Hristiyan hayatıyla bir ilgisi olmayan göz korkutma eylemleri sebebiyle bir acı çekme anı yaşadığını' belirterek, "Bu sebeple, bir kez daha Hristiyan cemaatine seslenerek bu şiddet dili karşısında cesaretlerini yitirmemelerini söylüyorum. Bu mantığa kendimizi bırakmamalı, rahatsızlık ve öfkenin bizi cezbetmesine izin vermemeliyiz" açıklamasında bulundu.

Daha önce de San Basilio Magno rahibi Francesco Pontoriero, Cessaniti'deki bir akşam yemeğinden döndüğünde aracında ölü bir kedi bulmuştu. Napoli yakınlarındaki Caivano'da görev yapan rahip Maurizio Patriciell de mafya bağlantılı suçlarla iki yıl boyunca mücadele etmiş, kendisine iki yakın koruma tahsis edilmişti. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)