İtalya'da faşist hükümetin hazırladığı 'taşıyıcı annelik' tasarısına onay

Faşist Meloni hükümeti, LGBTİ+ ailelere getirilen yasal engelleri sıkılaştırmak için bir adım daha attı. Taşıyıcı anneliğin evrensel suç sayılmasına ilişkin teklif, Temsilciler Meclisi'nde onaylandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'da faşist Giorgia Meloni hükümetinin hazırladığı taşıyıcı anneliğin evrensel suç sayılmasına ilişkin kanun teklifi, parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde kabul edilerek, oylanmak üzere Senato'ya gönderildi. Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümetinin büyük ortağı faşist İtalya'nın Kardeşleri (FdI) partisinin hazırladığı, ülkede halihazırda suç olan taşıyıcı anneliğin, 'evrensel suç’ sayılmasına yönelik yasa tasarısı dün akşam parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde oylandı.

400 sandalyeli Temsilciler Meclisi genel kurulunda yapılan oylamada, iktidarı oluşturan sağ partilerin desteğiyle 109'a karşı, 166 oyla taşıyıcı anneliğin evrensel suç sayılmasına ilişkin yasa tasarısı kabul edildi. Tasarının yasalaşması halinde, ihlal durumunda 1 milyon euro'ya kadar para cezası ve iki yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. 

LGBTİ+ ÇİFTLERİN ÇOCUKLARININ DOĞUM BELGELERİ DEĞİŞTİRİLİYOR

Geçtiğimiz günlerde İtalya'nın kuzeyindeki Padua kentinde savcılık, 2017 yılından bu yana lezbiyen çiftlerin sahip olduğu 33 çocuğun doğum belgesinin iptalini istemişti. Padua savcısının girişimi, özellikle İtalya'da LGBTİ+'ların haklarını savunan milletvekillerinin tepkisine yol açmış, "Bu çocuklar yargı emriyle öksüz bırakılıyor" diyen merkez sol milletvekili Alessandro Zan, kararı acımasız ve insanlık dışı olarak tanımlamıştı. Savcılık kararıyla beraber, biyolojik olmayan LGBTİ+ annelerin isimleri çocuklarının doğum belgelerinden çıkarılıyor. 

 

Taşıyıcı anneliğin halihazırda yasa dışı olduğu İtalya'da, tüp bebek yöntemi ise yalnızca heteroseksüel çiftlerin kullanımına sunuluyor. (DIŞ HABERLER)