İtalya'da bir mültecinin intiharı sonrası çıkan olaylarda 14 kişi gözaltına alındı

İtalya'da 21 yaşındaki bir mültecinin intiharı sonrası Ponte Galeria isimli mülteci merkezinde çıkan olaylarda 14 kişi gözaltına alındı, iki polis memuru ve bir asker yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya polisi, başkent Roma yakınlarında mültecilerin tutulduğu bir merkezde genç bir erkeğin intihar etmesinin ardından çıkan olaylarda 14 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 4 Ağustos Pazar günü polisle mültecilerin karşı karşıya geldiği, olayda iki polis memuru ve bir askerin de yaralandığı belirtildi. Polisin açıklamasında, mültecilerin otoparka çıkmaya çalıştığı, yatakları ateşe verdiği ve polise bazı nesneler attığı savunuldu.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Fiumicino'daki havalimanına yakın Ponte Galeria isimli mülteci merkezini yeniden kontrolü altına almaya çalışan polis, 'kayıtsız göçmenlerin' tutulduğu merkezde tutulan mültecilere karşı biber gazı kullandı.

'MERKEZLERDE TUTULAN MÜLTECİLERİN SAĞLIK HİZMETLERİNE ERİŞİMİ YOK'

Olayların merkezde tutulurken intihar eden Gineli 21 yaşındaki bir mültecinin cansız bedeninin bulunması sonrası başladığı ifade edilirken, İtalya merkezli Özgürlük ve Medeni Haklar Koalisyonu (CILD) isimli sivil toplum kuruluşu, bunun gibi merkezlerde tutulan mültecilerin düzgün sağlık hizmetlerine ve hukuki savunmaya erişiminin bulunmadığını belirtti. Polis sendikaları ise buralarda güvenliğin yeterli olmadığını, bu durumun gelecekte daha ciddi sonuçlar doğurmasından endişe duyulduğunu savundu. 

Mosap polis sendikası genel sekreteri Fabio Conesta, konuya ilişkin açıklamasında, "Geri gönderme merkezleri gerçekten birer saatli bomba" değerlendirmesini yaptı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)